Blockchain Stories
MATIC heeft moeite om te herstellen uit dieptepunt, wat nu?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

MATIC heeft moeite om te herstellen uit dieptepunt, wat nu?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de afgelopen weken heeft Polygon (Ticker: MATIC) moeite gehad om los te komen van aanhoudende verliezen, wat zorgen baart bij investeerders en handelaren. 

Ondanks een breder marktherstel zien we dat de prijs van MATIC vastzit in een dalende trend, wat vragen oproept over zijn herstelvermogen.

Dit zegt de grafiek van MATIC

Op het moment van schrijven was de prijs van MATIC onder alle drie de voortschrijdende gemiddelden, wat een bearish indicator is. Het feit dat de prijs herhaaldelijk moeite heeft om de 50-periodes MA te doorbreken, wijst op weerstand op korte termijn. 

image 45 1
Bron: TradingView

Als we kijken naar de RSI, zien we een sterke verkoopdruk die de markt heeft uitgeput en een sterk koop momentum wat betekent dat handelaren nogal sceptisch zijn over Polygon. 

De dalende trend laat continue lagere dieptepunten zien, waardoor we kunnen opmaken dat het bearish sentiment heerst. Wel is opmerkelijk dat de prijs ook niet significant onder de recente dieptepunten is gezakt, wat wijst op een zeker niveau van support rond de $0,625.

image 45
Bron: TradingView

Dubbele bodem patroon

Als we naar de grafiek kijken, is ook een dubbele bodem te zien. Dit patroon wordt beschouwd als een bullish omkeerpatroon. Deze patronen suggereren pogingen om de prijs van een dalende naar een stijgende trend te keren. 

Maar niet alle gemarkeerde dubbele bodems leiden tot een grote prijsstijging, wat aangeeft dat de koopdruk niet sterk genoeg was om een ommekeer te ondersteunen. De MACD lijn (blauw) en zijn signaallijn (oranje) zweven rond de nullijn, wat wijst op een gebrek aan sterk momentum in beide richtingen. 

Het MACD histogram, dat het verschil tussen de MACD-lijn en de signaallijn toont, is ook zeer dicht bij nul, wat het lage momentum en de besluiteloosheid in de markt verder benadrukt.

Holders gaan steeds meer in verlies en leidt tot verkoopdruk

Slechts 7,5% van de MATIC holders staat momenteel in de winst, wat aangeeft dat een aanzienlijke meerderheid (92,5%) van de holders verlies ervaart op de huidige koers. Deze cijfers kunnen ertoe leiden dat er meer verkoopdruk komt omdat holders mogelijk willen verliezen beperken of break-even punten willen bereiken tijdens prijsherstel. 

image 46
Bron: IntoTheBlock

Een lage correlatie van 0,20% met Bitcoin geeft aan dat de prijsbewegingen van het token relatief onafhankelijk zijn van het bredere marktsentiment, wat zowel positief als negatief kan zijn.

Kortom, MATIC bevindt zich in een kritieke fase waar herstel mogelijk is, maar sterke steun en koopdruk zijn essentieel. Het is belangrijk om de ontwikkelingen nauwlettend te volgen en strategisch te handelen op basis van markttrends en indicatoren.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Biden trekt zich terug: wat betekent dit voor crypto?

Scott

Metaplanet roert zich wederom: nieuwe BTC investering

Scott

Is de post halving BTC rally nog steeds in zicht?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu