Blockchain Stories
Pi Coin holders in spanning, komt er een DEX?
Altcoin Nieuws

Pi Coin holders in spanning, komt er een DEX?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Pi Network heeft veel aandacht gekregen in aanloop naar de aankomende mainnet lancering. Pi Coin staat nu onder druk door geruchten over een mogelijke vertraging.

De geruchten en speculatie

Er gaan geruchten dat het ontwikkelingsteam mogelijk de lancering van een Decentralized Exchange (DEX) zal prioriteren voordat de mainnet live gaat. Deze berichten werden echter met scepsis ontvangen. 

Momenteel hebben Pi tokens geen waarde en ontbreekt het aan concrete informatie over de datum van de mainnet lancering. Het lijkt onwaarschijnlijk dat een complex financieel instrument zoals een DEX wordt gelanceerd voordat een functioneel mainnet is opgezet.

De oorsprong van het Pi DEX gerucht is nog steeds onbekend, maar er werd gespeculeerd over welke groep verantwoordelijk was voor de verspreiding ervan. Het leek het werk te zijn van het Pi Network promotieteam. Deze toegewijde groep staat bekend om hun dagelijkse stortvloed aan nieuws bedoeld om viraal te gaan. 

Hun strategie is om het project in de publieke belangstelling te houden en de opwinding onder Pi Coin holders te behouden. Maar met het ontbreken van een duidelijke roadmap en vertragingen in de belangrijkste functionaliteit, is de effectiviteit van deze aanpak twijfelachtig.

Niet hun eerste trucje

Het promotieteam van Pi Network heeft een geschiedenis van het genereren van buzz, soms via twijfelachtige middelen. Eerder veroorzaakten ze een storm door een gerucht te verspreiden dat miljardair ondernemer Elon Musk betrokken zou zijn bij het project en zelfs Pi Coin zou accepteren als betaling op zijn sociale mediaplatform. 

Dit bracht de Pi community in rep en roer. Toen niemand deze claim bevestigde, werd al snel duidelijk dat er geen sprake was van een dergelijke samenwerking. Dit incident wierp twijfels op over de tactieken van het promotieteam en bracht vragen op over de transparantie van het project.

Enkele tekenen van vooruitgang

Hoewel de tactieken van het promotieteam van Pi Network dubieus kunnen zijn, zijn er mogelijk bewijzen van vooruitgang onder de hype. Het project lijkt stappen te zetten richting een functionele Open Network Mainnet, als we recente gegevens mogen geloven. 

Volgens een recente tweet is het aantal KYC geverifieerde gebruikers toegenomen, een cruciale stap voor het opzetten van een veilig en legitiem netwerk. In juni 2024 hadden meer dan 12 miljoen gebruikers hun KYC verificaties voltooid, wat een aanzienlijk en actief gebruikersbestand laat zien.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen. 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu