Blockchain Stories
Kan dit prijsniveau mogelijk het herstel zijn van AVAX?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Kan dit prijsniveau mogelijk het herstel zijn van AVAX?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Kort na het bereiken van zijn bijna tweejarige hoogtepunt in maart 2024, volgde Avalanche (Ticker: AVAX) een bearish traject en kwam het in een dalende trend terecht. De enorme dalingen van de altcoin trokken AVAX onder enkele cruciale niveaus, waaronder het 200 daags EMA op de dagelijkse grafiek.

Op het moment van schrijven was de AVAX koers $25,69, een daling van bijna 4,65% in de afgelopen dag. AVAX kan nu een zeer volatiele beweging zien vanaf de huidige niveaus, vooral omdat het oscilleert in een relatief laag liquiditeits bereik.

AVAX daalde onder zijn 200-daagse EMA

Na een lange stijgende trend in zijn rally van oktober 2023 tot maart 2024, groeide AVAX met bijna 580% en testte de weerstand van $61 opnieuw. Het bereikte zijn tweejarige hoogtepunt van $64 tijdens deze rally op 18 maart. De altcoin zag een reeks rode candles op zijn grafiek en bleef belangrijke support niveaus verliezen. 

image 43 2
Bron: TradingView

Een belangrijk niveau was de Point of Control (POC, rood) lijn van het volume profiel in het zichtbare bereik.

Omdat dit het niveau vertegenwoordigt met de meeste liquiditeit van het afgelopen jaar, zien we hoe AVAX een consolidatiefase inging in het bereik tussen de $30 en $40 gedurende bijna twee maanden. De verkopers bleven echter meer druk uitoefenen terwijl de coin doorging met het tekenen van een klassiek dalend wig patroon op de dagelijkse grafiek.

Ten slotte wakkerde het niveau van $24 de afgelopen weken een bullish tegenreactie aan. Als gevolg hiervan zag AVAX een bullish uitbraak, maar de 20 EMA bleef hindernissen vormen voor herstel op de korte termijn. Met het death cross op de EMA’s (20 en 50 EMA’s die onder de 200 EMA kruisen), zouden de verkopers proberen elke onmiddellijke kooprally te veroorzaken. 

Een mogelijke daling onder de $24 support  kan de basis leggen voor de verkopers om hun bearish trend voort te zetten. Ze zouden de support zone van $17 tot $19 kunnen testen als de altcoin er niet in slaagt het directe ondersteuningsniveau te behouden.

Het is vermeldenswaard dat elke mogelijke sprong boven de 20/50 EMA’s de kopers enige kracht kan helpen herwinnen, maar de 200 EMA zou waarschijnlijk als een sterke weerstand fungeren. 

De Relative Strength Index (RSI) bleef een voordeel voor de verkopers tonen, aangezien het moeite had om het 50-niveau te overschrijden. Evenzo bevestigde de MACD het bearish voordeel, aangezien het nog niet boven zijn evenwicht uitkwam.

Bulls vs bears

image 43
Bron: IntoTheBlock

Volgens gegevens van IntoTheBlock vertoonde AVAX nog steeds netto koopactiviteit door grote spelers. Volgens het platform overtroffen de bulls (147) de bears (142) in een periode van zeven dagen.

Het platform categoriseert degenen die meer dan 1% van het totale volume hebben gekocht als ‘bulls’ en degenen die meer dan 1% hebben verkocht als ‘bears’. Dit toonde enige positieve stemming onder grote kopers—mogelijk de altcoin helpend om zijn bullish voorsprong terug te winnen.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu