Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Transactie van 1 biljoen EOS blijkt onjuist

Vanochtend kwam er op het account van WhaleAlert ineens een bijzondere tweet voorbij. Er zou namelijk maar liefst 1.000.000.000.000 EOS zijn verstuurd. Dit staat ongeveer gelijk aan 3,6 biljoen (!) dollars. WhaleAlert is een twitteraccount dat grote transacties uit de blockchain leest en deze automatisch deelt door middel van een tweet. Deze transactie op de EOS blockchain is op z’n zachts gezegd bizar te noemen.

Transactie is onmogelijk

Vanuit alle kanten gingen er alweer geruchten rond over deze betaling. Het aantal coins dat met deze transactie verstuurd was, is meer dan de gehele total supply van EOS. Dit zou dus betekenen dat er ergens gigantisch veel geld bijgeprint zou moeten zijn. Dit is echter niet het geval geweest. Hieronder lees je meer over de oorzaak van het probleem.

Reactie van WhaleAlert

Al gauw kwam WhaleAlert met een reactie op haar eigen (automatisch gestuurde alert): deze transactie bleek niet juist te zijn. Als je op dit moment op de link naar de desbetreffende transactie in eostracker.io klikt, zie je dat deze transactie helemaal niet heeft plaatsgevonden: Oops! Something went wrong. In bloks.io is deze transactie overigens nog wel terug te vinden. Die is voor in het plakboek.

EOS coins transactie
Rectificatie WhaleAlert over EOS transactie

Zoals je hierboven kunt lezen lag het probleem bij de automatische tweet die door WhaleAlert werd gestuurd en niet zo zeer aan de blockchain van EOS. Een persoon met de naam ‘fuckhacker.x’ probeerde namelijk een fake transactie te plaatsen. Dit kon hij doen door gebruik te maken van een feature die deferred transaction heet: hierdoor kunnen betalingen worden ingepland (of uitgesteld) zodat ze op een later moment worden uitgevoerd. Doordat deze transactie werd geplaatst, werd de tweet al automatisch verstuurd, voordat deze ‘neppe’ transactie door de block producers werd verwijderd (omdat het dus om een onmogelijke transactie ging). Inmiddels is hier extra veiligheid in het bot van WhaleAlert gebouwd, waardoor dit niet meer zal gebeuren.

Reactie van EOS

Uiteraard kwam ook EOS zelf met een uitspraak over deze transactie. Ze bevestigden (uiteraard) dat de transactie niet daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Er is niets mis met de EOS-blockchain, block producers printen niet geld bij en daarbij wijzen ze WhaleAlert aan voor het verspreiden van FUD. Zij maakten namelijk gebruik van een verkeerde API, waardoor de transactie te snel, voordat de transactie daadwerkelijk is doorgevoerd, de wereld in werd gestuurd. EOS New York is één van de block producers die in het EOS netwerk actief zijn. Zij kwamen met een reactie op de originele alert-tweet.

Gerelateerde artikelen

Bitcoin koers stijgt weer naar $63,000 en $250 miljoen aan liquidaties

Thanh Lanh Tran

Dit is volgens AI de vooruitzichten voor de Shiba Inu koers

Ulrich Martin

Tether wil verder uitbreiden: “Wij gaan verder dan Stablecoins”

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer