Blockchain Stories
Binance voegt ondersteuning voor euro toe
Binance

Binance voegt ondersteuning voor euro toe

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Handelaren op de cryptobeurs Binance kunnen vanaf nu de euro gebruiken om cryptomunten aan te schaffen, zo deelt de cryptobeurs uit Malta mee.

Naast de euro ondersteunt de handelsbeurs ook de nationale valuta van Oekraïne en Kazachstan. Dit zijn de Hryvnia (UAH) en de tenge (KZT). Het toevoegen van de nieuwe valuta brengt het totaal naar vijf. Andere ondersteunde valuta zijn de Nigeriaanse naira (NGN) en de Russische roebel (RUB).

#Binance Opens $EUR, $KZT Fiat Gatewayhttps://t.co/cUfJgb0a84 pic.twitter.com/qW6SzrHnVy— Binance (@binance) 8 november 2019

De drie nieuwe valuta zijn samen met de RUB opengesteld voor het publiek via het in Gibraltar gevestigde betaalplatform AdvCash. Met deze vier valuta kunnen gebruikers met hun cryptowallet Bitcoin (BTC), Ether (ETH) en Ripple (XRP) aanschaffen.

De ondersteuning voor fiat-naar-crypto werd voor het eerst op 21 oktober aangekondigd door CEO Changpeng ‘’CZ’’ Zhao. In een recente Twitter ask-me-anything (AMA) sessie, zei CZ dat het toevoegen van fiat ‘on ramps’ over de hele wereld ‘’erg belangrijk zijn voor het verlagen van de toetredingsdrempel.’’

Daarbij voegde hij toe dat gebruikers binnenkort ‘‘meer handelsparen’’ kunnen verwachten.

Binance blijft kanalen openen voor zijn fiatpoort. Op het moment zijn er zes kanalen: Koinal, Simplex, Paxos, TrustToken, Flutterwave en AdvCash.

If Binance now has a fiat gateway to Nigerian Debit cards, it’s bye bye to @lunomoney luno wallet who have been ripping people off their hard earned money from the very first day— EMEMEBAGGINTHS (Non Giver of $BNB) (@BAGGINTHS) 10 november 2019

Naast de EUR, RUB, KZT, en UAH kunnen klanten dus ook de Nigeriaanse naira kosteloos storten. Volgens een Twittergebruiker zal dit nadelig zijn voor Luno Money, die naar zijn mening te hoge transactiekosten aan (Nigeriaanse) klanten rekent.

Door het toevoegen van meerdere valuta lijkt de Chinese cryptobeurs zijn positie in cryptoland flink te versterken.

Gerelateerde berichten

SEC stopt onderzoek naar Paxos: BUSD is geen security

Thanh Lanh Tran

Binance annuleert alle koop-verkooporders van déze altcoin

Scott

Binance schrapt vier altcoins: waarom doet Binance dit?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu