Blockchain Stories
Kan crypto een impact hebben op de aankomende verkiezingen in Amerika?
Cryptocurrency Nieuws

Kan crypto een impact hebben op de aankomende verkiezingen in Amerika?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Een enquête vond dat één op de vijf kiezers denkt dat crypto een belangrijk onderwerp is bij de Amerikaanse verkiezingen van deze november. Er wordt nu een hoop over gespeculeerd. 

DCG

Een online enquête is uitgevoerd door DCG. Ze ontdekte dat meer dan 20% van de kiezers in verschillende swing states crypto beschouwt als een belangrijk onderwerp. Voornamelijk bij de komende Amerikaanse verkiezingen. Hier speelt Donald Trump momenteel al een grote rol in. 

DCG is een grote wereldwijde investeerder die blockchain bedrijven bouwt, koopt en ondersteunt. Ze hebben nu samengewerkt met The Harris Poll in een enquête onder 1.201 geregistreerde kiezers. Kiezers uit Michigan, Ohio, Montana, Pennsylvania, Nevada en Arizona.

Dit om de houding van swing states ten opzichte van digitale valuta en het financiële systeem in de aanloop naar de verkiezingen te onderzoeken. De peiling is het laatste teken dat crypto steeds meer een stem gerelateerd onderwerp wordt, waarbij steeds meer politici aan beide zijden van het debat bereid zijn om crypto te steunen of te veroordelen.

De poll

Het is bijzonder om te zien dat crypto van groot belang is in cruciale staten die hierboven al zijn benoemd. Eén op de drie kiezers met “crypto-positieve” opvattingen vindt dat politici regelgeving voor crypto tot een prioriteit moeten maken.

Deze gegevens tonen aan dat crypto hoog op de agenda staat voor kiezers in de desbetreffende staen. En dat een pro-crypto standpunt een nettowinst is voor beleidsmakers en kandidaten.”

Dit zei Julie Stitzel, senior vice president beleid bij DCG in een verklaring. 

De peiling benadrukt ook een sterke wens van beleidsmakers om redelijke regelgeving vast te stellen die consumenten beschermt zonder innovatie te verstikken.

Julie Stitzel

Deze gegevens komen op een moment waarop crypto bedrijven en invloedrijke pleitbezorgers steeds luider worden over de politieke risico’s van crypto. 

In oktober bijvoorbeeld hielpen potentiële kiezers meer dan $2 miljoen in te zamelen voor de door Coinbase geleide non-profitorganisatie Stand With Crypto. Dit heeft als doel het staats- en federaal cryptobeleid te beïnvloeden.

Hoe zal dit verder uitpakken of zelfs uit de hand lopen? 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu