Blockchain Stories
Analyse: Waarom stijgt Solana (SOL) zo hard?
Altcoin Memecoin Nieuws Solana Technische Analyse

Analyse: Waarom stijgt Solana (SOL) zo hard?

De waarde van Solana (Ticker: SOL) is de afgelopen 24 uur aanzienlijk gestegen. Solana het cryptomunt van het Solana netwerk, heeft in de afgelopen 24 uur een stijging van 13,55% doorgemaakt, met een prijs die nu rond de $162,88 ligt.

Op maandbasis is SOL met 22% gestegen, waarmee het de grootste stijger is onder de top vijf cryptocurrencies qua marktkapitalisatie. Deze opwaartse trend van Solana kan worden toegeschreven aan diverse factoren.

image 24
Bron: TradingView

Een belangrijke factor is de afname van de Amerikaanse obligatierendementen, waardoor crypto aantrekkelijker wordt. Laten we dieper ingaan op Solana en de redenen achter zijn krachtige stijging.

Robinhood maakt SOL staken mogelijk voor Europese klanten

Robinhood, een platform gericht op Europese gebruikers, breidt zijn cryptodiensten uit nu er enige onzekerheid is ontstaan in de Verenigde Staten. Op 15 mei kondigde Robinhood aan dat het crypto stakingproducten zal aanbieden voor alleen Europese klanten.

Volgens de aankondiging kunnen klanten van Robinhood nu Solana staken en een rendement van 5% verdienen via de app. Andere concurrenten die staken aanbieden, zoals Kraken en Binance, adverteren respectievelijk met rendementen tot 5% en 8%.

Bij staken ontvangen gebruikers passieve beloningen, in ruil voor het ondersteunen van het netwerk. Bij staking blokkeren gebruikers hun tokens voor een bepaalde periode om transacties te valideren en het netwerk te beveiligen.

De aankondiging heeft het vertrouwen van investeerders in Solana versterkt, aangezien de vermelding door een groot platform als Robinhood kan worden gezien als een bevestiging van het potentieel en de stabiliteit.

image 25
Bron: TradingView & RobinHood Crypto X

Bovendien kan het vooruitzicht om een rendement van 5% te verdienen door te staken, meer mensen hebben aangemoedigd om SOL te kopen en vast te houden, waardoor het beschikbare aanbod op de markt afnam en bijdroeg aan de prijsstijging.

SOL stijgt na publicatie van de Amerikaanse CPI

De winsten van SOL in de afgelopen 24 uur kwamen ook tegen de achtergrond van het recente rapport van het Amerikaanse Consumer Price Index (CPI).

Het is opmerkelijk dat de kerninflatie met 0,3% steeg ten opzichte van maart, in lijn met de consensusverwachtingen, wat een einde maakte aan een streak van drie maanden met hogere dan verwachte cijfers die zorgen hadden gewekt over ingesloten inflatie.

image 25 1
Bron: Bloomberg

Solana memecoin markt explodeert

Sinds begin april zijn er meer dan een miljoen nieuwe tokens gecreëerd, waarbij meer dan 370.000 nieuwe tokens op Ethereum en meer dan 640.000 nieuwe tokens op Solana zijn gelanceerd.

Volgens een Dune Analytics dashboard op pump.fun waren 466.914 van de 643.000 nieuwe tokens op Solana memecoins.

De groei van het aantal Solana tokens valt samen met een stijging van de totale waarde die is vergrendeld (TVL) in het Solana ecosysteem. Dit is gegroeid van 23,75 miljoen SOL op 1 april tot 28,90 miljoen SOL op 15 mei.

image 25 2
Bron: Defi Llama

De toename van nieuwe tokens, met name memecoins, op Solana duidt op verhoogde activiteit. Meer tokenlanceringen leiden doorgaans tot meer transacties en netwerkgebruik, wat de vraag naar SOL stimuleert.

Cup and handle uitbraak op de grafieken

Vanuit technisch oogpunt lijken de winsten van SOL te zijn voortgekomen uit het testen van het 100-daags gemiddelde (100-daags EMA) als ondersteuning in de afgelopen dagen.

image 25 3
Bron: TradingView

Bovendien maken de opwaartse bewegingen deel uit van wat lijkt op een cup-and-handle-patroon. Dit patroon, gekenmerkt door een afgeronde bodem (cup) en een consolidatieperiode (handle), wijst op een mogelijke uitbraak naar hogere prijzen. De prijs van SOL bevindt zich momenteel in de uitbraakfase van dit patroon.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer