Blockchain Stories
PEPE prijsvoorspelling: 20% rally of 25% terugval?
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

PEPE prijsvoorspelling: 20% rally of 25% terugval?

Het verhaal van de ‘supercycle’ van memecoins wordt steeds zichtbaarder in de huidige markt. De prestaties van memes op de prijsgrafieken zijn explosief geweest en met name die van PEPE.

In de eerste helft van mei presteerde Pepe (Ticker: PEPE) beter dan Bitcoin (Ticker: BTC), met een stijging van +65% tegenover BTC’s 2% rally.

Meer dan de helft van PEPE’s rally in mei vond plaats in de afgelopen twee dagen, na de wilde rally van GameStop aandelen (GME).

De explosieve rally duwde PEPE naar een nieuwe all time high (ATH) van $0,00001146, maar kan de prijsstijging nog verder gaan?

PEPE prijsvoorspelling na nieuwe ATH

image 21
Bron: TadingView

De Fibonacci retracement grafiek (geel) toont de beweging tussen de dieptepunten van 2024 en de vorige all time high ($0,00001084) op de dagelijkse grafiek.

PEPE is in een langzame, maar gestage herstel in Q2, vanaf medio april zoals blijkt uit de stijgende lijn (wit).

De opwaartse beweging naar een nieuwe ATH heeft alle verliezen in Q1 en een deel van Q2 tenietgedaan. Dit betekent dat de meeste houders ongerealiseerde winsten hebben en deze winsten zouden kunnen uitbetalen.

PEPE heeft twee weerstandsniveaus gezien aan de bovengrens van de stijgende lijn (wit), wat aangeeft dat sommige handelaren, waaronder whales, winst hebben genomen.

Desalniettemin is PEPE nog steeds bullish, dus een extra opwaartse beweging naar $0,000013 zou 21% meer winst kunnen opleveren. Maar als meer houders ervoor kiezen om winst te nemen tegen de huidige marktprijs, zou de prijsactie van PEPE kunnen terugvallen.

In een dergelijk scenario kunnen de middellijn en de ondergrens van het kanaal, samen met de 23,6% Fib steun, cruciaal zijn voor late kopers.

Waarom een 25% terugval zeker mogelijk is

image 20
Bron: Hyblock Capital

Hoewel een bullish scenario op het moment van schrijven de overhand heeft, zou een onverwacht bearish scenario PEPE met 25% kunnen laten dalen op basis van liquidatieniveaus.

Volgens de 7-daagse liquidatiegrafiek van Hyblock Capital was het $0,000008-gebied een belangrijke zone (oranje).

Een grote daling zou de prijs in het $0,000008-gebied kunnen duwen, wat samenvalt met de 23,6% Fib-steun op de prijsgrafiek. Dat is een potentiële daling van 25% vanaf de huidige niveaus.

image 21 1
Bron: Coinglass

Echter, de Long/Short Ratio van Coinglass toonde aan dat het marktsentiment voor PEPE nog steeds bullish was. Veel handelaren gingen long op PEPE sinds 7 mei.

Het percentage handelaren dat long ging, steeg van 47% op 7 mei tot 50,6% op 15 mei (vroege ochtend Aziatische handelssessie), wat betekent dat het kortetermijnmarktsentiment bullish was.

Dus, als het bullish sentiment aanhoudt, zou PEPE nog eens 20% kunnen stijgen. Echter, een 25% terugval kan niet worden uitgesloten. Houd onze blog in de gaten voor updates. Zodra wij meer weten over PEPE, zullen we dit direct op onze blog posten.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer