Blockchain Stories
DeFi TVL bereikt $106 miljard, Was Lido de grootste bijdrager?
Altcoin Nieuws

DeFi TVL bereikt $106 miljard, Was Lido de grootste bijdrager?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De totale waarde vergrendeld (TVL) in gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocollen is gestegen tot een tweejarig hoogtepunt in de algemene markt rally, volgens gegevens van DefiLlama.

image 70
Bron: DefiLlama

Op het moment van schrijven was de DeFi TVL $106,496 miljard. Op jaarbasis (YTD) is dit sinds het begin van het jaar met 96% gestegen.

Lido ziet een daling in marktaandeel

De waarde van het aantal crypto dat is vergrendeld in de pools van Lido Finance (Ticker: LDO) is sinds 12 mei gestegen. Lido Finance is de toonaangevende Ethereum (Ticker: ETH) staking provider en het grootste DeFi protocol qua TVL.

Voor deze periode was de TVL van het protocol gedaald tot een tweemaandelijks dieptepunt van $27,43 miljard. Toen de waarde van cryptovaluta midden mei begon te stijgen, volgde de TVL van Lido deze trend en is sindsdien met 30% gegroeid.

Interessant is dat het marktaandeel van Lido in het ETH staking ecosysteem is gedaald. Op het moment van schrijven werd 28,6% van alle ETH die naar de BeaconChain is gestuurd gedaan via Lido, volgens gegevens van Dune Analytics. De laatste keer dat het aandeel van het liquid staking protocol zo laag was, was op 17 april 2022.

image 71
Bron: Dune

Deze daling midden in een trend van een crypto bullrun is een trend bij afnemende ETH staking op meerdere platforms in de afgelopen dagen.

Informatie afkomstig van het data dashboard van The Block toont aan dat na een piek op een YTD hoogtepunt van 27% op 13 mei, het percentage van de totale ETH voorraad die is gestaked sindsdien met 4% is gedaald.

LDO ziet een toename in vraag

Wat betreft de governance token van het protocol werd LDO verhandeld op $2,35 op het moment van schrijven. Volgens onze koers statistieken is de waarde van de altcoin in de afgelopen week met 38,78% gestegen.

De stijging in de waarde van de token is toe te schrijven aan de toename in vraag tijdens die periode. Gegevens van Santiment toonden een stijging in de Relative Strength Index (RSI) sinds 19 mei. Met een waarde van 62,149 op het moment van schrijven, toonde de RSI van LDO aan dat het koop momentum groter was dan de verkoopdruk.

image 72
Bron: Santiment

Verder is de activiteit van LDO whales de afgelopen dagen sterk toegenomen. Op 21 mei bereikte het dagelijkse aantal LDO whale transacties dat de $100.000 overschreed zijn hoogste punt sinds 6 maart.

image 73
Santiment

Op die dag werden 131 LDO transacties met een waarde van meer dan $100.000 voltooid.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu