Blockchain Stories
Pendle en DeFi 2.0: Projecten die beter presteren dan Bitcoin
Bitcoin Nieuws

Pendle en DeFi 2.0: Projecten die beter presteren dan Bitcoin

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Pendle is een belangrijk project binnen de opkomende trend van DeFi 2.0, die zich richt op het opbouwen van nieuwe netwerken en het vergroten van liquiditeit. Naast Pendle zijn er andere projecten in deze sector die de afgelopen jaren hun infrastructuur hebben versterkt, onder andere Trader Joe (JOE) en DyDx (DYDX).

Deze selectie van tokens heeft de afgelopen maand een sterke groei doorgemaakt en presteert op dit moment beter dan Bitcoin (BTC).

In 2024 behaalde DeFi 2.0 een rendement van 46% op basis van risico, wat het de derde beste investeringscategorie maakt na Liquid Staking Derivatives en BTC.

pasted image 0
Bron: Dune

De vorige generatie, DeFi 1.0, omvatte projecten zoals Uniswap (UNI), Aave (AAVE), Sushi Swap (SUSHI), Curve (CRV), Compound (COMP) en Maker (MKR). Deze projecten profiteerden van de bullmarkt door toenemende volumes en een groeiende waarde onder beheer.

DeFi 1.0 blijft goede prestaties leveren dankzij stabiele ETH prijzen en verbeterde methoden om liquidaties te voorkomen. Hoewel DeFi 2.0 geen directe concurrentie vormt voor DeFi 1.0, groeien ze wel zij aan zij.

Pendle en passief inkomen: de nieuwe manier

Pendle onderscheidt zich als een yield protocol dat opnieuw de nadruk legt op passief inkomen. Na de ineenstorting van FTX en andere leenplatformen is dit bedrijfsmodel opnieuw levensvatbaar geworden in de huidige bullmarkt.

Sinds begin 2024 groeit de waarde in Pendle gestaag en bereikt nu $6,15 miljard. Pendle fungeert als een platform voor het verhandelen van future yield door gebruikersdeposito’s te gebruiken en meerdere crypto assets te beheren.

Gebruikers ontvangen Ownership Tokens (OT) en Yield Tokens (YT) bij het storten van hun tokens, die hen recht geven op future yield. Deze tokens kunnen direct verhandeld worden.

Pendle innoveert door de mogelijkheden van tokenisatie verder uit te breiden. In plaats van passieve opbrengsten kunnen gebruikers hun opbrengsten direct verhandelen. Tokenhouders kunnen ook liquiditeit bieden om de prijs van OT en YT te ondersteunen. Pendle maakt gebruik van USDC en cDAI stablecoins om de handel te vergemakkelijken en intuïtiever te maken.

Pendle bereikt bijna all time high

De groeiende vraag naar opbrengsten heeft Pendle in 2024 tot nieuwe hoogten gedreven. Aan het einde van mei bereikt de token een prijs van $7,50 met een handelsvolume van $43 miljoen in 24 uur. De waarde van PENDLE stijgt doordat het nieuwe liquiditeitspools toevoegt en bestaande liquiditeit onderhoudt.

Het platform biedt ook de mogelijkheid om nieuwe assets zoals Liquid Restaking Tokens en Eigen Layer projecten te tokeniseren en verhandelen.

Met weinig concurrenten en voortdurende all time highs in termen van waarde en prijsactie, blijft Pendle een toonaangevend project binnen de DeFi 2.0 sector. De groei en innovatie maken het een aantrekkelijk platform voor gebruikers die geïnteresseerd zijn in het maximaliseren van hun opbrengsten.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu