Blockchain Stories
57% van investeerders geeft de voorkeur aan Bitcoin NFT boven ETH!
Altcoin Bitcoin Nieuws

57% van investeerders geeft de voorkeur aan Bitcoin NFT boven ETH!

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) NFT’s hebben de laatste tijd veel aandacht gekregen. Uit diverse enquêtes blijkt zelfs dat investeerders nu de voorkeur geven aan Bitcoin NFT’s boven die van Ethereum.

Om deze reden is het zeker de moeite waard om eens nader te bekijken wat de respondenten van de enquête vinden van Bitcoin NFT’s, de koersdoelen van de crypto voor de rest van 2024 en andere bevindingen van het onderzoek.

Wat gebeurt er met BTC?

Bitcoin heeft zijn investeerders enigszins teleurgesteld nadat de bullish markttrends uitbleven. Op het moment van schrijven was de grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie namelijk met 0,09% gedaald op de 24-uurs grafiek, waarbij BTC net onder de $67.700 stond.

Ondanks deze prijsveranderingen is het interessant om op te merken dat volgens verschillende enquêtes de Bitcoin NFT een niche voor zichzelf heeft gecreëerd onder moderne investeerders.

Zo blijkt uit het rapport dat een aanzienlijk aantal handelaren wordt aangetrokken tot het opkomende domein van Bitcoin NFT’s. Volgens het rapport wil 57% van de marktdeelnemers investeren in Bitcoin NFT’s boven Ethereum NFT’s, vergeleken met de 11,8% die denkt dat NFT’s alleen geschikt zijn voor de blockchain van Ethereum.

BTC Ordinals en hun prestaties

In het rapport is ook gekeken naar hoe BTC ordinals presteren, aangezien hun vraag en populariteit hoger leken te zijn dan die van Ethereum NFT’s. Volgens gegevens van Dune Analytics staat het totale aantal inscripties van BTC op het punt de 67 miljoen te bereiken. Daarnaast waren de vergoedingen voor Ordinals op het moment van schrijven maar liefst $6.800.

Memecoins boven Bitcoin?

Hoewel Bitcoin op het NFT front progressie maakt, gaat het niet overal goed met de grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie ter wereld. Dit wordt bijvoorbeeld bevestigd door de daling van Bitcoin’s marktdominantie in de afgelopen dagen. Bovendien zagen we dat investeerders eigenlijk de voorkeur geven aan memecoins boven BTC. Preciezer gezegd, 53% van de ondervraagde respondenten gaf de voorkeur aan memecoins boven Bitcoin.

image 1
Bron: TradingView

Terwijl Bitcoin binnen een krappe prijsvork handelde op de grafieken, daalde het gewogen sentiment drastisch. Kort daarna namen de bearish sentimenten toe, wat ook invloed had op de prijsactie van de crypto.

image 1
Bron: Santiment

Als Bitcoin NFT’s net zo populair blijven als nu, kan deze populariteit mogelijk helpen om een stijging van de prijs van de crypto te stimuleren in de komende weken.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu