Blockchain Stories
AVAX koersverwachting: Wat zijn de kansen op verdere verliezen?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

AVAX koersverwachting: Wat zijn de kansen op verdere verliezen?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Avalanche (Ticker: AVAX) lijkt zich momenteel in een consolidatiefase te bevinden. Eerder hebben we reeds een artikel geschreven dat wees op het gebrek aan momentum en de afnemende betrokkenheid op sociale media van AVAX. Hierdoor handelde de altcoin rond het support niveau van $36.

Technische indicatoren wijzen op mogelijke verdere daling

Als we kijken naar de technische indicatoren, zien we dat er binnenkort een rally van AVAX zal plaatsvinden. Een afnemende koers richting $30 lijkt waarschijnlijker, gezien de verkoopdruk van de afgelopen zes weken.

image
Bron: TradingView

Sinds medio april handelt AVAX binnen een range die zich bevindt tussen $39 tot $36. De gestippelde witte lijn op $36 vertegenwoordigt het midden van de range en is een belangrijk kortetermijn niveau. Op het moment van schrijven stond het bullish sentiment op het punt om het niveau over te dragen aan het bearish sentiment.

De RSI op de dagelijkse grafiek is de afgelopen tien dagen gedaald. Het gleed onder de neutrale 50, wat als een vroege waarschuwing diende dat het momentum bearish aan het verschuiven is. 

Ondertussen is de OBV sinds medio april ook sterk gedaald. Deze daling benadrukt de aanhoudende verkoopdruk. Hoewel de trend de afgelopen twee weken vertraagde, duidt het nog steeds op bearish dominantie en een gebrek aan koopdruk. Totdat deze factor verandert, zal de neerwaartse druk op AVAX waarschijnlijk aanhouden.

Speculatieve ontkoppeling draagt bij aan AVAX zijn problemen

Sinds 23 mei is de Open Interest rond de $200 miljoen. Ondertussen daalde de prijs langzaam van $38,2 naar $35,58 op het moment van schrijven. Handelaren in futures lijken niet enthousiast te zijn om te bieden op de hertest van het midden van de range, wat aangeeft dat verdere verliezen waarschijnlijk zijn.

image
Bron: Coinalyze

Behoud van positieve funding rates

Het is echter vermeldenswaard dat de funding rate positief is gebleven, met handelaren die het asset nog niet massaal shorten. Omgekeerd was de spot CVD, net als de OBV, in een stevige dalende trend. Simpel gezegd, een herstel van AVAX lijkt op de korte termijn onwaarschijnlijk gezien de verkoopdruk.

Gezien de huidige technische indicatoren en marktomstandigheden, moeten handelaren zich voorbereiden op mogelijke verdere dalingen in de waarde van AVAX. Zolang de verkoopdruk aanhoudt en er geen significante koopdruk opduikt, blijft een bearish scenario waarschijnlijker.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu