Blockchain Stories
Is dit de grootste Bitcoin bull run ooit? Analist zegt van wel
Bitcoin Nieuws

Is dit de grootste Bitcoin bull run ooit? Analist zegt van wel

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Crypto analist TechDev heeft op X (voorheen Twitter) een gedetailleerde analyse gedeeld die laat zien dat Bitcoin (BTC) op het punt staat van een van zijn grootste uitbraken ooit. Deze analyse, die gebaseerd is op historische patronen en technische indicatoren, wijst op een mogelijke verschuiving in de markt die kan leiden tot prijsniveaus voor Bitcoin die nog niet eerder zijn gezien.

Historische patronen en nieuwe signalen

De grafiek laat de prijsactie van Bitcoin in USD zien, naast de prijs ten opzichte van de M1 geldhoeveelheid (BTC/M1). Historisch gezien vertoonde Bitcoin duidelijke fasen van parabolische prijsstijgingen, dit worden ook wel blowoff tops genoemd, gevolgd door scherpe correcties. Deze pieken, gemarkeerd met groene vinkjes, vonden plaats in 2011, 2013 en 2017. Elke piek werd gevolgd door grote correcties.

De piek van 2021 had echter geen blowoff top als resultaat, dit wordt aangegeven door een rood kruis op de grafiek. Dit wijkt af van de historische patronen en is belangrijk omdat het een mogelijke verandering in het marktgedrag suggereert.

Ook benadrukt grafiek benadrukt belangrijk patroon, bekend als het dalende rechthoekige verbredingspatroon. Dit technische patroon wordt gekenmerkt door een reeks lagere pieken en lagere dalen, wat voor een verbredende wigvorm zorgt. Het patroon signaleert meestal een periode van consolidatie, waarin de prijs oscilleert binnen de verbredende trendlijnen voordat er een beslissende uitbraak plaatsvindt. De grafiek laat zien dat Bitcoin kortgeleden uit deze verbredende wig is gebroken, dit wijst op een mogelijke verschuiving van een consolidatiefase naar een nieuwe bullish trend.

TechDev legt uit:

Betekenisvol. Bitcoin heeft alleen blowoff tops gezien na uitbraken tegen de M1 geldhoeveelheid. En hoe langer de consolidatie, hoe langer de run. Deze uitbraak volgt de langste consolidatie ooit. Het vertegenwoordigt een textbook uitbraak van een 5-jarig verbredingspatroon. De afgelopen 5 jaar waren correctief tegen de M1 geldhoeveelheid. BTC is opnieuw impulsief tegen M1 voor de eerste keer sinds 2017. We hebben nog nooit zo’n Bitcoin uitbraak gezien.

Bitcoin versus M1 geldhoeveelheid

Een ander belangrijk onderdeel van de analyse is de uitbraak van Bitcoin tegen de M1 geldhoeveelheid. De M1 geldhoeveelheid bevat fysieke valuta en deposito’s, de meest liquide vormen van geld in de economie. TechDev wijst erop dat Bitcoin voor het eerst sinds maart 2017 is uitgebroken tegen M1. Dit is bijzonder omdat het suggereert dat de recente prijsstijging van Bitcoin wordt aangedreven door intrinsieke vraag in plaats van alleen door een toename van de geldhoeveelheid.

TechDev legt uit:

Je ziet de eerste uitbraak van Bitcoin tegen de M1 geldhoeveelheid sinds maart 2017, toen het historisch parabolisch ging voor 9 maanden. Vergelijkingen en trendprojecties met 2021 kunnen dingen drastisch onderschatten.

In 2021 werd BTC naar nieuwe USD hoogten gedragen door toegenomen geldhoeveelheid. In 2024 heeft het dit bereikt op eigen vraag (en brak daardoor uit tegen M1). Voeg de verwachte M1 groei dit keer toe en we zien waarschijnlijk BTC verwachtingen overtreffen, deels gebaseerd op 2021.

GO8SNMdW8AAtVaY.jpg
Bron: Tradingview

Op het moment van schrijven handelde BTC op $69.121.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu