Blockchain Stories
Australië treedt hard op tegen gokken met crypto: Verbod
Cryptomarkt Update Nieuws Regulatie

Australië treedt hard op tegen gokken met crypto: Verbod

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Australische regering heeft besloten dat ze hard op gaan treden tegen gokken. Met name het gebruik van crypto of creditcards voor online gokken wordt verboden. Als bedrijven toch de mist in gaan, kunnen ze hier een boete van ongeveer 234.750 Australische dollar, $155.000, voor krijgen. 

Gebruik van crypto en creditcards verboden

Om haar burgers te beschermen van gokverslavingen en het gebruiken van geld dat ze niet hebben, heeft de Australische regering besloten crypto en creditcards te verbieden voor online gokken. Op 11 juni deelde The Canberra Times dat Australië digitale valuta en creditcards verbiedt voor online gokplatforms. 

Daarbij kondigde de regering aan dat de bedrijven die zich niet aan de nieuwe regels houden, een oplopende boete kunnen krijgen tot 234.750 Australische dollar, wat gelijk staat aan $155.000. 

De nieuwe regels omvatten met name creditcards die gekoppeld zijn aan digitale wallets en crypto. Daarbij kijken ze vooral naar nieuwe vormen van krediet. Dit zal een harde slag zijn voor de gokindustrie in Australië. 

De nieuwe wetgeving

De nieuwe wetgeving voor online gokken zijn in lijn met de bestaande Australische wetgeving op het gebied van gokken. Wel zijn er enkele uitzonderingen, waaronder online loterijbetalingen. Hier zijn creditcards nog wel toegestaan. 

Kai Cantwell, CEO van Responsible Wagering Australia, is van mening dat deze stap het mensen gemakkelijker maakt om zichzelf onder controle te houden. Responsible Wagering Australia is een onafhankelijke organisatie voor gokaanbieders met een Australische licentie. Tegen The Canberra Times zei hij het volgende:

“Dit is een belangrijke maatregel om klanten te beschermen, waardoor het voor mensen makkelijker wordt om controle te houden over hun eigen gokgedrag.”

Cantwell drong er bij de regering ook op aan om het verbod uit te breiden tot vrijstelling van bepaalde gokvormen. Hij is van mening dat als de maatregelen niet consistent zijn voor alle vormen van gokken, ‘mensen zullen overstappen op minder gereguleerde vormen van gokken, waar ze een groter risico lopen op verliezen’. 

De Australische goklicentiehouders kregen al een overgangsperiode van zes maanden. Het volledige verbod is op 11 juni van kracht geworden. Daarnaast kreeg een instelling de bevoegdheid om nieuwe beperkingen af te dwingen. 

Het verband tussen crypto en gokken

Crypto staat er deels om bekend dat de markt een verband heeft met gokken. Zo hebben crypto gebruikers vaak de neiging om te gokken op een breed scala aan dingen. Denk daarbij aan van nieuwe memecoins tot regelgevende beslissingen. 

Op 11 januari werd er door gebruikers van gokplatform Polymarket $12 miljoen op de uitkomst van de Bitcoin ETF regelgeving gegokt. Naast de goedkeuring van de Bitcoin ETFs gokten crypto gebruikers in de Verenigde Staten ook op de goedkeuring van Ethereum ETFs. 

De cryptomarkt wordt door critici ook vaak afgeschilderd als een markt voor gokkers, meestal met de volatiliteit van crypto als argument. Ondanks dat hier een kern van waarheid inzit, betekent dit niet direct dat het klopt. Een belegging hoeft geen gokken te zijn, als je een goede overweging maakt. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu