Blockchain Stories
De volgende stap van Polkadot: een belangrijk kruispunt
Altcoin Nieuws

De volgende stap van Polkadot: een belangrijk kruispunt

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Veel cryptocurrencies hebben in de afgelopen dagen rode cijfers gescoord. Zo ook Polkadot. Deze digitale valuta heeft in de afgelopen 7 dagen een aanzienlijke daling doorgemaakt. Op het hoogtepunt was de daling bijna 10%. Een aanzienlijk percentage in een tijdsbestek van slechts 7 dagen. Het is mede daarom erg interessant om te kijken waar de Polkadot koers zich nu naar toe gaat bewegen. Kan het een groei inzetten naar een koers van $6.649? Of moet je juist rekening houden met een daling tot $5.542? Polkadot (DOT) bevindt zich op een belangrijk kruispunt.

Koers rond de $5.85

Op het moment van schrijven ligt de Polkadot koers rond de $5.50. Een koers die ver, heel ver, onder de all time high ligt. Op 4 november 2021 wist Polkadot namelijk een koers van $54.98 aan te tikken. De huidige koers is daar dus pakweg 10% van.

Juist op dit moment staat de Polkadot koers op de wip. Gaat de koers omhoog? Of verwachten analisten een verdere daling van de DOT koers? Meerdere analisten zien het, ondanks de daling in de afgelopen 7 dagen, positief in voor Polkadot.

Voorzichtig optimisme

In de markt heerst een voorzichtig optimistisch gevoel over Polkadot. Dat geldt onder meer voor crypto analist Crypto Thanos. Hij deelt op X onder meer deze analyse:

https://twitter.com/CryptoThannos/status/1803459838082793759

Deze analist geeft aan dat DOT de dip snel achter zich zal laten. Dit heeft ook te maken met het lagere ondersteuningsniveau waar DOT op dit moment tegen aan botst. Dit niveau zou voor een opwaartse beweging van de Polkadot koers moeten zorgen.

Ook crypto analist Rekt Frencer is behoorlijk optimistisch over de Polkadot koers. Deze analist geeft voornamelijk aan dat Polkadot zich in de AI race is gaan mengen. Dit lijkt de juiste stap te zijn, aangezien AI coins het over het algemeen bijzonder goed doen. Tevens is het de verwachting dat meer en meer investeerders hun geld in AI-projecten gaan pompen. Dit kan zomaar goed nieuws betekenen voor Polkadot:

Wisselende fundamenten

De DOT fundamenten geven ons wisselende informatie. Zo valt op dat de RSI 34 is, dit duidt op een aanhoudend bearish marktsentiment. Tegelijkertijd valt op dat er een weerstandsniveau rond de $6.00 ontstaan is. Mocht DOT op termijn dit weerstandsniveau overwinnen, vormt zich rond de $7.3 een nieuw weerstandsniveau. Dit zou dus al gepaard gaan met een flinke koersstijging.

DOT heeft verder vanaf 8 juni een afnemende hoeveelheid openstaande rente gemeld. Over het algemeen betekent dit dat minder investeerders geïnvesteerd hebben in DOT. Dat zou inderdaad wijzen op een bearish sentiment.

Al met al lopen de bevindingen, fundamenten en analyses behoorlijk ver uiteen. De DOT koers gaan zomaar richting de $6.50 stijgen, maar kan ook verder dalen tot pakweg $5,50. De tijd zal het leren, waarbij ook gebleken is dat macro-economische factoren en andere, externe factoren van grote invloed zijn. De Polkadot koers is vandaag, 21 juni, echter alweer met ruim 4% gedaald.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

XRP koers stijgt 9%: Dit zijn de mogelijke redenen voor de stijging

Thanh Lanh Tran

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu