Blockchain Stories
Stijgende activiteit slaagt er niet in UNI prijs te verhogen
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Stijgende activiteit slaagt er niet in UNI prijs te verhogen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Vanwege de dominantie van Uniswap (Ticker: UNI) in de crypto markt, is er de afgelopen dagen een significante toename in activiteit geweest.

Analyse van DeFi statistieken

Volgens recente gegevens van Token Terminal is het aantal maandelijkse actieve gebruikers op Uniswap gestegen. Wel is de totale vergrendelde waarde (TVL) op het netwerk in dezelfde periode gedaald. 

Dit kan te maken hebben met een aantal factoren. Zelfs met een stijgende markt kunnen mensen Uniswap gebruiken voor kleinere, meer voorkomende transacties of snelle swaps om korte termijn winsten te behalen. 

Ook kan het zijn dat gebruikers overstappen naar concurrerende DeFi platforms die functies of functionaliteiten bieden die beter aansluiten bij de huidige marktomstandigheden. 

Bovendien kan een lagere TVL leiden tot verminderde inkomsten uit vergoedingen en verminderde liquiditeit voor handel.

Op het moment van schrijven was de UNI koers $9,935. De prijs van UNI was gestegen sinds 15 mei. Daarna consolideerde de prijs van UNI tussen $11,84 en $9,30. Er was geen significant patroon of trend vastgesteld door de prijs van het UNI token in deze periode.

image 158
Bron: TradingView

Technische indicatoren en het huidige sentiment

De RSI (Relative Strength Index) was de afgelopen dagen gedaald. Dit impliceert dat het bullish sentiment rond UNI was afgenomen. Bovendien was de CMF (Chaikin Money Flow) voor UNI ook aanzienlijk gedaald. 

Een dalende CMF betekende dat het geld dat naar UNI stroomde was afgenomen. Voor UNI om in de toekomst weer een stijgende trend te zien, zou UNI het niveau van $11,84 moeten doorbreken. Omdat dit niveau in het verleden is getest, is de kans dat UNI dit niveau overschrijdt relatief hoog.

On chain data schetst een bearish sentiment

Naast de prijs was ook de netwerkgroei gedaald. Een dalende netwerkgroei betekende dat nieuwe wallets op het moment van schrijven geen interesse toonden in UNI. Als deze trend aanhoudt, zal UNI niet in staat zijn om verder te rallyen. 

Bovendien was de snelheid waarmee UNI werd verhandeld ook gedaald, wat impliceert dat de frequentie waarmee UNI werd verhandeld was afgenomen.

image 159
Bron: Santiment

Samengevat, ondanks de stijgende activiteit op Uniswap, heeft dit niet geleid tot een significante stijging in de prijs of de TVL van UNI. De bearish on chain data en technische indicatoren suggereren dat er meer nodig is om UNI naar nieuwe hoogten te brengen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu