Blockchain Stories
Belangrijke factoren die Bitcoin kunnen laten herstellen
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Belangrijke factoren die Bitcoin kunnen laten herstellen

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Geschiedenis herhaalt zich misschien niet in de crypto markt, maar toch zien we een patroon. Dit is dan ook de reden waarom de prijs van Bitcoin (Ticker: BTC) zich zou kunnen voorbereiden op een significante ommekeer van zijn correctie.

De STH SOPR metric

Een van de redenen voor deze voorspelling is de STH SOPR. STH staat voor Short Term Holder en SOPR is de afkorting voor Spent Output Profit Ratio. Wanneer deze waardes gecombineerd worden, geeft de waarde aan of Bitcoin holders die de coin binnen een periode van 155 dagen hebben gekocht, met verlies of winst verkopen.

Verandering is dichterbij dan je denkt

Als de waarde onder de 1 ligt, betekent dit dat holders met verlies Bitcoin verkopen op dat moment. Wanneer de waarde boven de 1 ligt, betekent dit dat ze met winst kunnen verkopen. 

Op het moment van schrijven zagen we via gegevens van CryptoQuant dat de meting exact 0,99 was. Hieruit kunnen we opmaken dat het nog alle kanten op kan gaan. 

image 187
Bron: CryptoQuant

In het verleden markeerde een waarde onder de 1 het einde van een dalende trend. Als de STH SOPR enige tijd onder de drempel blijft, zou de prijs van Bitcoin klaar kunnen zijn om te stijgen qua prijs.

Bullish en bearish indicator

Een andere indicator die de voorspelling ondersteunt, is de Bulls And Bears analyse van IntoTheBlock. Deze metric vergelijkt de wallets die meer dan 1% van het 24-uurs handelsvolume hebben gekocht met die welke meer dan 1% binnen dezelfde periode hebben verkocht. 

image 188
Bron: IntoTheBlock

Als het aantal wallets dat heeft gekocht hoger is dan het aantal wallets dat heeft verkocht, is dit een bullish teken. Wanneer het aantal wallets dat heeft verkocht meer is, dan heerst het bearish sentiment. Op het moment van schrijven stond de Bulls And Bears indicator op +2 in het voordeel van het bullish sentiment. 

Hoewel dit geen onmiddellijk effect heeft op BTC, zou het vasthouden van deze positie in de komende dagen tot weken kunnen helpen de correctie van Bitcoin te beëindigen. Als dit het geval is, kan de prijs van Bitcoin beginnen met een beweging die het terugbrengt naar $66.000.

Tot slot de Stock to Flow ratio

De laatste metric die een prijsstijging laat zien, is de Stock to Flow ratio, die op 23 juni steeg naar 640. De Stock to Flow ratio meet de kwetsbaarheid van Bitcoin voor inflatie en de schaarste ervan. 

image 189
Bron: Santiment

Als de waarde laag is, betekent dit dat er een hoge inflatie is, wat het moeilijk zou kunnen maken voor de prijs om op de middellange tot lange termijn te stijgen. De hoge waarde suggereert dat Bitcoin een lage inflatie heeft. Dit betekent ook dat de waarde mogelijk een hoog niveau van prijsstijging kan behouden naarmate de tijd verstrijkt.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu