Blockchain Stories
Bitcoin whales nemen minder risico, aldus CryptoQuant CEO
Bitcoin Nieuws

Bitcoin whales nemen minder risico, aldus CryptoQuant CEO

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Bitcoin koers staat inmiddels al enige tijd onder druk. De neerwaartse trend werd in gang gezet door positieve economische kengetallen, waarna de gehele markt in beweging kwam. Doordat grote whales ervoor kozen om hun BTC te verkopen, kwam de koers verder onder druk te staan. De CEO van CryptoQuant geeft nu aan dat Bitcoin whales steeds minder risico nemen.

Minder investeren & sneller winst nemen

Dat whales minder risico nemen, blijkt onder meer uit het feit dat er minder geïnvesteerd wordt. Er wordt minder geld in TC geïnvesteerd, terwijl veel whales wel besluiten om hun BTC te verkopen. Daaruit blijkt overduidelijk dat de meeste whales bereid zijn om sneller hun winst te nemen.

Dit is overigens een algemene tendens die zichtbaar is. Zo schreven wij recent al over het feit dat veel investeerders momenteel de voorkeur aan AI aandelen geven. Of aan AI coins, waardoor er minder geld in bijvoorbeeld Bitcoin geïnvesteerd wordt.

Merkbaar op de derivatenbeurs

De uitgebreide analyse die Ki Young Ju op zijn X-account deelt, richt zich vooral op de derivatenbeurs. Op deze beurs wordt BTC vaak als onderpand gebruikt. Middels dit onderpand is een investeerder in staat om via hefboomposities uiteindelijk meer risico’s te nemen. Volgens Ju ontbreekt het daar juist de laatste dagen aan. Dit wijst, volgens hem, op het feit dat whales steeds minder risico nemen.

Wat betekent dit voor Bitcoin?

Als de analyse van Ju aan de waarheid gelijk staat, is dit slecht nieuws voor BTC. Om het bearish sentiment te doorbreken, is er juist veel beleggersvertrouwen nodig. Het feit dat whales hun winst nemen, wijst juist op het feit dat er (te) weinig beleggersvertrouwen aanwezig is. De kans is hierdoor aannemelijk dat de neerwaartse trend van de Bitcoin koers lange tijd aanwezig blijft.

Het bedrijf CryptoQuant voert continu analyses over de cryptomarkt uit. Uit één van de meest recente analyses blijkt dat ETH het op dit moment beter doet dan BTC. De Market Value to Realized Value (MVRV) indicator van Ethereum stijgt namelijk sneller dan de MVRV van Bitcoin.

De Market Value to Realized Value is de verhouding tussen de marktkapitalisatie van een digitaal actief en de gerealiseerde kapitalisatie ervan (de waarde van alle activa tegen de prijs waarvoor ze zijn gekocht). Het wordt gebruikt om te beoordelen of een digitale valuta ondergewaardeerd of overgewaardeerd is. Ju benadrukt hierbij dat de ETH markt op dit moment aan het opwarmen is. Daarbij wijst men ook op het verleden. Historisch gezien volgen de meeste altcoins een stijging van Ethereum. Dit zou dus goed nieuws zijn voor de vele altcoins.

Kortom: het cryptobedrijf CryptoQuant verwacht zware tijden voor BTC. Whales zijn steeds minder bereid om risico te nemen, terwijl Ethereum ook meer momentum lijkt te hebben dan Bitcoin. De Bitcoin koers is bovendien al langere tijd flink aan het dalen. Het verleden leert ons dat het doorbreken van een dergelijke trend lastig is. Des te langer deze trend aanhoudt, des te lastiger het is om dit te doorbreken.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu