Blockchain Stories
Metaplanet doet weer een nieuwe investering in Bitcoin
Bitcoin Nieuws

Metaplanet doet weer een nieuwe investering in Bitcoin

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Eind juni deelden wij het nieuws dat het Japanse bedrijf Metaplanet een fors bedrag in Bitcoin investeerde. Het ging destijds om een totale investering van ongeveer $6 miljoen. Op 1 juli deelde het bedrijf, via hun X-account, dat het wederom een investering in Bitcoin gaat doen. Het gaat naar eigen zeggen om een investering van ongeveer $1,2 miljoen.

Uitbreiding van Bitcoin bezit

Met deze nieuwe investering breidt Metaplanet het belang in Bitcoin verder uit. Niet alleen vorige maand kocht dit bedrijf BTC, maar ook in de maanden daarvoor. Al deze investeringen bij elkaar opgeteld komt de teller ruim boven de $10 miljoen uit. Voor dit bedrag heeft het bedrijf meer dan 161 BTC weten te kopen.

Kijkende naar deze cijfers komt de gemiddelde investering uit op $63.500 per BTC. Op het moment van schrijven lijkt het Japanse bedrijf dus nog geen significante winst te hebben behaald. Met deze nieuwe investering laat het bedrijf echter wederom zien dat het een sterk geloof in Bitcoin heeft.

Aankoop van 20.20 BTC

Op 1 juli 2024 deelde het bedrijf onderstaande tweet, waarin duidelijk naar voren komt dat het bedrijf 20.20 BTC gekocht heeft:

Bij deze investering vallen meerdere zaken op:

  • De investering zit dicht op voorgaande investering. Over de voorgaande investering berichtte wij op 24 juni. Tussen die investering en deze nieuwe investering zit dus slechts een week tijd. Dit geeft duidelijk aan dat Metaplanet stelselmatig in Bitcoin investeert. Toch heeft er nooit eerder zo weinig tijd gezeten tussen 2 investeringen.
  • Metaplanet is hier bijzonder open over. Dat het bedrijf de aankoop zelf op X deelt, is veelzeggend voor de visie en werkwijze van het bedrijf. Metaplanet gelooft simpelweg in Bitcoin, de toekomst hiervan en de vele mogelijke toepassingen.
  • Het gaat om een relatief kleine investering. Voor de begrippen van Metaplanet gaat dit om een relatief kleine investering. Het bedrag van net iets meer dan $1,2 miljoen is net iets meer dan 15% van de totale gedane investeringen in BTC door dit bedrijf. Uiteraard tellen alle kleine beetje!

Opvallende trend in Japan

Metaplanet lijkt één van de trendsetters in Japan te zijn. Volgens een onderzoek van Nomura investeren namelijk meer en meer Japanse bedrijven tot de cryptomarkt. Zij investeren hun winsten in bijvoorbeeld BTC en hopen daarmee in te spelen op toekomstige koersstijgingen. Ook kan het voor bedrijven interessant zijn om hun geld op deze manier te investeren in plaats van de traditionele investeringen.

Overigens is Metaplanet niet het enige bedrijf dat op deze manier in BTC investeert. Het beste voorbeeld hiervan is wellicht MicroStrategy. Dit bedrijf zet Bitcoin in als bescherming tegen economische instabiliteit en de inflatie. Dat bedrijf heeft momenteel overigens al veel meer geld geïnvesteerd dan Metaplanet.

Het lijkt hoe dan ook volledig van deze tijd te zijn dat bedrijven in BTC investeren. Het is vooralsnog de vraag welk Nederlands bedrijf op grote schaal in BTC gaat investeren. En dit ook deelt via social media, want daarin valt Metaplanet ook op.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu