Blockchain Stories
Bitcoin sentiment daalt, maar is een goed teken!
Bitcoin Nieuws

Bitcoin sentiment daalt, maar is een goed teken!

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De recente daling van de Bitcoin (Ticker: BTC) prijs heeft invloed gehad op verschillende cryptocurrencies, aangezien de algemene marktvooruitzichten negatief zijn geworden.

Bitcoin sentiment wordt bearish

Volgens gegevens van Santiment is het Bitcoin sentiment deze week op sociale mediaplatforms zoals X (voorheen Twitter), Reddit, Telegram, 4Chan en BitcoinTalk gedaald tot het meest bearish punt in een jaar. 

Veel traders uiten angst, onzekerheid en twijfel op een groot niveau. Deze negativiteit zou echter een koopkans kunnen signaleren. Historisch gezien, wanneer de menigte zo bearish wordt, kan dit een kans creëren voor een scherpe opleving die de meerderheid verrast. Dus, hoewel de FUD oorverdovend kan zijn, kan het ook een teken zijn dat een prijsstijging op komst is.

Stijgende instromen

Bitcoin spot ETF’s zagen hun hoogste dagelijkse netto instroom in meer dan drie weken op 8 juli. De totale instroom bereikte $295 miljoen, wat duidt op sterke investeerders interesse in Bitcoin ondanks de recente prijsdaling. 

Dit positieve sentiment kwam zelfs toen de Duitse regering een recordaantal BTC’s verkocht ter waarde van $915 miljoen.

Analyse van ETF instromen

Grayscale’s GBTC trok $25 miljoen aan, terwijl BlackRock’s IBIT een grotere instroom zag van $185 miljoen. Fidelity’s FBTC registreerde ook een instroom van $61 miljoen. Deze cijfers suggereren dat investeerders steeds meer kiezen voor spot ETF’s als een gemakkelijke en gereguleerde manier om blootstelling aan Bitcoin te krijgen. 

De netto instroom van $295 miljoen vertegenwoordigt nieuw kapitaal dat de Bitcoinmarkt via ETF’s binnenkomt. Deze verhoogde vraag zou de prijs van BTC kunnen opdrijven, vooral als deze aanhoudt over een langere periode. 

Het geeft ook aan dat, ondanks het dalende sentiment op sociale media, instellingen en fiat-investeerders optimistisch zijn over de toekomst van BTC.

image 38 1
Bron: SoSo Value

Hoe doen holders het?

Op het moment van schrijven was de BTC koers $57.314. In de afgelopen 24 uur steeg de prijs van BTC met 2,24%. Ook daalde de MVRV ratio voor BTC aanzienlijk in de afgelopen dagen, ondanks de recente prijsstijging. 

Dit gaf aan dat de winstgevendheid van de adressen was afgenomen en dat de meeste adressen geen winst zouden maken als ze hun holdings zouden verkopen. Hoewel dit het sentiment negatief kan beïnvloeden, geeft het ook minder prikkel voor BTC wallets om hun holdings te verkopen, wat resulteert in verminderde verkoopdruk op het netwerk.

image 38 2
Bron:Santiment

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu