28 maart 2024
Blockchain Stories
Ethereum Nieuws

Ethereum schiet door na aankondigen uit China

Ethereum (ETH) is voor het eerst meer dan 0.1 bitcoin (BTC) per stuk waard. De prijzen van beide cryptocurrency´s hebben verhoudingsgewijs nog nooit zo dicht bij elkaar gelegen. Het kan bijna geen toeval zijn dat dit het geval is net nadat blijkt dat ook Chinezen makkelijk kunnen gaan handelen in en met ETH.

Ethereum lijkt nu ook voet aan de grond te krijgen in China. Grote exchanges als Huobi en OKCoin hebben aangekondigd ETH aan te gaan bieden. Vanaf vandaag kunnen Chinezen via Huobi ETH kopen en verkopen.

BTCC is een andere Chinese exhange die aan de haal gaat met Ethereum, maar dan wel met de andere variant. Ethereum Classic (ETC) gaat ook de Chinese markt op. Bobby Lee, CEO van BTCC, kondigde aan dat in een poll met ruim 190.000 stemmers Ethereum Classic heeft gewonnen en dus bij hem op de exchange terecht komt.

Prijs
Wat de prijs van ETH gaat doen door dit nieuws is natuurlijk nooit helemaal te stellen. Maar het is voor de wereldwijde acceptatie van alle andere cryptocurrency´s goed dat er ook in China steeds meer mogelijkheden zijn tot kopen en verkopen van cryptogeld. De toekomst zal uitwijzen of ETH nu écht een gooi gaat doen naar de kroon van bitcoin.

Gerelateerde artikelen

‘Ethereum (ETH) Istanbul fork in december’, Vitalik over quantum computing

Gastredacteur

UPDATE: Google haalt MetaMask uit de Chrome store

Robin Heester

Rapport van de VN: ‘De helft van de buitenlandse inkomsten van Noord-Korea zijn afkomstig uit cyberaanvallen’

Marijn Van Leeuwen