Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Blog Cryptocurrency Cryptomarkt Update Ethereum Nieuws

London Stock Exchange biedt handelen in Bitcoin en Ethereum ETNs aan vanaf mei 2024

De London Stock Exchange heeft naar buiten gebracht dat ze de mogelijkheid voor investeerders willen verbreden. Dit gaan ze doen door Bitcoin en Ethereum Exchange Traded Notes aan te bieden vanaf mei 2024. 

Vanaf 8 april begint de LSE (London Stock Exchange) met het accepteren van noteringsaanvragen van crypto ETNs. Dit tekent een belangrijke vooruitgang voor de integratie van digitale valuta in de Britse markt. 

Na de aanvragen in april zal de LSE crypto ETNs aanbieden vanaf 28 mei 2024. Wel moeten ze de goedkeuring van de FCA (Financial Conduct Authority) afwachten. Het aanbieden van Bitcoin en Ethereum ETNs zullen een breed scala aan investeerders aantrekken. We kunnen een vergelijkbaar resultaat verwachten als de Bitcoin ETFs in de VS. 

Deadlines voor de aanvragen

De LSE heeft voor aanvragen wel een aantal deadlines gezet. Ze kunnen op 8 april beginnen met een noteringsaanvraag, maar de LSE verwacht wel dat ze voor 15 april de nodige documenten aan hebben geleverd. Om genoteerd te worden, moeten effecten een aantal documenten aanleveren, waaronder een basisprospectus. 

Deze deadline is gezet, zodat de FCA voldoende tijd heeft om alle documenten in te zien en goed te keuren. Daarnaast is het voor de LSE ook belangrijk om de tijd te hebben om alles op een rijtje te zetten. 

De nieuwe crypto ETNs

ETNs lijken een beetje op ETFs. Net als bij Bitcoin ETFs is het mogelijk om hierin te handelen op een stock exchange. Hierdoor zijn ze toegankelijker en veiliger om in te handelen. Zo heb je de voordelen van een exchange, terwijl je wel blootgesteld bent aan de crypto markt. 

Het grote verschil tussen ETNs en ETFs ligt hem in de structuur. ETNs zijn een soort obligaties, kortom je hebt te maken met een krediet met een cryptocurrency als valuta. ETFs houden daadwerkelijk de effecten vast waar ze blootstelling aan bieden. 

Dit betekent dat een ETN een kredietrisico biedt en ETFs niet. De waarde van een ETN is gebaseerd op de mogelijkheid voor de uitgevende instelling om te betalen. De waarde van een ETF is gebaseerd op het effect zelf. 

De mogelijkheid tot handelen in ETNs is een goede afwisseling voor de crypto markt. Naast dat crypto meer in het oog komt, zorgt het ook voor meer investeringen en marktwaarde. 

Gerelateerde artikelen

Paypal stablecoin wordt binnenkort geïntegreerd in het systeem van Singaporese top bedrijf

Ulrich Martin

Ripple CEO Brad Garlinghouse: Succes buiten de VS is geweldig nieuws voor XRP

Ulrich Martin

Kathryn Haun treedt binnenkort af als topbestuurlid Coinbase

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer