Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Cash Nieuws

Aankomende Bitcoin Cash (BCH) upgrade zorgt voor een koersstijging

Na een periode van stilte lijkt Bitcoin Cash (BCH) weer bezig met een opmars. Met een huidige koers die schommelt rond de $450 en uitzichten naar de $500, toont de munt tekenen van herstel.

Deze opleving komt op een interessant moment, er staat een belangrijke update op de planning die de munt verder moet helpen in de snelgroeiende wereld van Decentralized Finance (DeFi).

Bitcoin Cash (BCH) upgrade op 15 mei

Op 15 mei staat er een grote update gepland voor Bitcoin Cash die de blockchain nog flexibeler moet maken in het verwerken van transacties. Dit word gerealiseerd door het invoeren van een aanpasbare blockgrootte.

Deze update komt na een langdurige discussies binnen de community over de ideale grootte van blocks, waarbij de meningen flink uiteenlopen. De aanstaande upgrade zou BCH in staat moeten stellen om beter om te gaan met netwerkbelastingen zonder dat er nieuwe stemrondes of verdere discussies nodig zijn.

Opkomst van BCH in DeFi

Terwijl Bitcoin Cash ooit probeerde om Bitcoin van de troon te stoten door middel van een agressieve mining strategie, lijkt het nu een meer vriendelijkere route te hebben gevonden. BCH beweegt zich richting het bouwen van een eigen DeFi ecosysteem.

Hoewel de ontwikkelingen nog in de kinderschoenen staat met minder dan $20 miljoen aan vergrendeld vermogen, toont het aan dat het Bitcoin Cash team nog steeds hard aan het werk is. Bitcoin Cash heeft het voordeel van relatief lage transactiekosten, wat dagelijkse handelingen veel aantrekkelijker maakt in vergelijking met de vaak hoge transactiekosten van Bitcoin.

Meer Bitcoin Cash naar exchanges

Tegelijkertijd is er een zichtbare trend waarbij meer BCH verplaatst wordt naar exchanges. Volgens de statistieken van Chainalysis gaat het hier vooral om crypto naar crypto exchanges in plaats van crypto naar fiat (zoals euro) exchanges.

Dit kan duiden op een strategie waarbij handelaren speculeren op de toekomstige groei van de munt, vooral met de aankomende updates en de focus op DeFi. De liquiditeit van BCH is het sterkst in handelsparen met USDT op Binance. Ook is de munt populair in handelsparen met de Koreaanse won, wat een indicatie kan zijn van geografische spreiding in zijn gebruik.

De Bitcoin Cash koers staat vandaag op $453 met een daling van 6%. De afgelopen week steeg de koers met maar liefst 10% en het afgelopen jaar met meer dan 300%.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 20 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

BONK stijgt bijna 30%, maar memecoin binnenkort bearish?

Timo Bruinsel

BNB verwachting, een doorbraak boven $580 mogelijk?

Timo Bruinsel

Cardano herstelt naar $0,47: Wat is de volgende stap?

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer