Blockchain Stories
LocalMonero en AgoraDesk sluiten plotseling de deuren
Altcoin Nieuws

LocalMonero en AgoraDesk sluiten plotseling de deuren

Zowel LocalMonero als AgoraDesk, populaire peer-to-peer handelsplatformen voor Monero en Bitcoin, laten weten dat zij de diensten zullen staken. Beide platformen maakten het mogelijk om (vaak zonder KYC) crypto te kopen met uiteenlopende betaalmethodes.

Dit is belangrijk moment in de aanhoudende discussies over de rol van privacy in de cryptomarkt.

LocalMonero geeft geen specifieke reden

Hoewel LocalMonero geen specifieke redenen heeft gegeven voor hun plotselinge sluiting, verwijzen ze naar “een combinatie van interne en externe factoren.” Dit vage antwoord laat veel ruimte voor speculatie onder gebruikers en analisten.

Velen vragen zich af of recente juridische acties tegen andere privacygerichte diensten, zoals Tornado Cash, en het stopzetten van Monero handel door Kraken in bepaalde landen, een rol hebben gespeeld. De sluiting van het platform zal officieel plaatsvinden op 14 mei en de website wordt op 7 november offline gehaald.

Gebruikers kunnen geen nieuwe advertenties plaatsen en het aanmaken van een nieuw account is niet meer mogelijk.

LocalMonero, het Monero equivalent van LocalBitcoins, heeft door de jaren heen de groei en volwassenheid van het Monero ecosysteem erkend. Het team heeft vertrouwen in de toekomst van Monero, mede dankzij de aankomende lancering van de gedecentraliseerde beurs Haveno en de recent aangekondigde privacy update genaamd Full-Chain Membership Proofs (FCMPs).

Het toegenomen toezicht van wereldwijde financiële toezichthouders op privacy munten en diensten heeft de afgelopen maanden geleid tot verschillende arrestaties en sluitingen, zoals die van Samourai Wallet. Deze ontwikkelingen werpen vragen op over de toekomst van privacy in de cryptosector en de balans tussen regulering en het recht op financiële privacy.

De XMR koers reageert nauwelijks op het crypto nieuws. De koers staat nu op $127,77 en handelt zo’n 1,8% lager dan gisteren. Dit komt na een daling in de algehele markt. De prijs is 7% hoger dan een week geleden.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer