Blockchain Stories
Moet je instappen in Cardano? Belangrijke punten over ADA
Altcoin Nieuws

Moet je instappen in Cardano? Belangrijke punten over ADA

Cardano (Ticker: ADA) kon zijn bearish trend niet van zich afschudden. Technische analyse onthulde dat verdere verliezen waarschijnlijk blijven voor de token. Een gebrek aan vraag was een belangrijke reden, in combinatie met een bullish sentiment.

Bitcoin (Ticker: BTC) kon ook niet doorbreken uit de $60,8k-$63,3k regio, en Cardano zat ook vast binnen het $0,43-$0,47 gebied. Laten onze metrics een bullish uitbraak zien, of versterken ze de bearish verwachtingen?

Ontwikkelingsactiviteit was hoog, maar het goede nieuws stopt hier

image 17 5
Bron: Santiment

Een hoge ontwikkelingsactiviteit toont aan dat Cardano voortdurend bezig is met het oplossen van problemen en het voorbereiden op nieuwe functies. Over het algemeen is dit een goed teken voor langetermijninvesteerders in Cardano. 

Toch zijn andere metrics zoals dagelijkse actieve adressen en sociaal volume sinds half maart in een daling.

Deze metrics geven aan dat minder gebruikers het netwerk gebruikten voor transacties en dat de betrokkenheid op sociale media was afgenomen. Bovendien is het gemiddelde sentiment de afgelopen zes weken grotendeels negatief geweest.

De online betrokkenheid was negatief of bearish, wat geen goed teken is voor de korte termijn prijsvooruitzichten. Deze factoren wijzen niet direct op een daling, maar geven wel een goed beeld.

Is ADA ondergewaardeerd of niet?

image 17 6
Bron: Santiment

Als we kijken naar de 30-daagse MVRV ratio, is deze sinds half maart negatief. Een negatieve waarde op deze grafiek wijst op een extreem ondergewaardeerd asset voor de korte termijn.

Ondanks deze ontwikkeling is de prijstrend bearish gebleven. Gedurende deze tijd is de gemiddelde houdperiode van Cardano snel gestegen, wat wijst op accumulatie.

Dit bood een goede kans voor swing traders om te kopen, aangezien Cardano zich ook aan de onderkant van de range bevond. Toch onthulde de NVT iets anders.

De Network Value to Transactions (NVT) ratio, die de dagelijkse circulatie berekent en kijkt naar de waarde van het netwerk, is sinds half maart ook gestegen.

Dit gaf aan dat het netwerk waarschijnlijk overgewaardeerd was of duur in vergelijking met zijn lage vermogen om tokens te verhandelen. Dit heeft bearish implicaties voor het gebruik van het netwerk, en dus voor de toekomstige vraag.

Hoewel de coin ondergewaardeerd lijkt, lijkt het erop dat Cardano, op basis van het gebruik van het netwerk, op weg is om zijn kracht te verliezen. Indien er sprake is van een Bitcoin uitbraak, kan de neerwaartse trend worden hersteld. Mijns inziens is het echter van belang dat Cardano aandacht besteedt aan zijn netwerk om de NVT ratio te verhogen. Een goed functionerend netwerk is immers cruciaal. Houdt hier rekening mee als je besluit te kiezen voor Crypto kopen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer