Blockchain Stories
Hoe GameStop Dogecoin en WIF hielp om met 10% te stijgen
Altcoin Dogecoin Memecoin Nieuws

Hoe GameStop Dogecoin en WIF hielp om met 10% te stijgen

De mememarkt heeft in de afgelopen 24 uur een enorme groei aan handelsactiviteit laten zien nadat GameStop’s Keith Gill voor het eerst sinds 2021 een post had geplaatst op zijn Roaring Kitty X account.

Op deze afbeelding is een man te zien die een controller vasthoudt en geconcentreerd zit te gamen in een stoel. Deze afbeelding zorgde ervoor dat de aandelen van GameStop met 100% stegen in de daaropvolgende 24 uur.

Op 13 mei werd naar aanleiding hiervan het aandeel van GameStop meerdere keren stilgelegd om marktschommelingen te beperken.

Een rally in de aandelen van GameStop zorgde ook voor verhoogde activiteit in de memecoin markt. Volgens onze statistieken bedroeg het handelsvolume in de afgelopen 24 uur zo’n 8 miljard, wat betekent dat er een stijging is van meer dan 150%. Ook de marktkapitalisatie van de gehele memecoin markt steeg met 10%.

DOGE analyse met technische indicatoren

Volgens onze statistieken zijn in de afgelopen 24 uur de waarden van memecoins zoals Dogecoin (Ticker: DOGE) en Dogwifhat (Ticker: WIF) met dubbele cijfers gestegen. Terwijl DOGE een prijsstijging van 10% zag, is de waarde van WIF met 11% gestegen.

Op het moment van schrijven was de DOGE koers $0,14855000. De dubbele cijferstijging in de afgelopen 24 uur zorgde ervoor dat de prijs steun vond op $0,14, terwijl de bulls proberen het weerstandsniveau van $0,16 te heroveren. Om dit te realiseren, moet de vraag naar DOGE blijven aanhouden.

Metingen van de belangrijkste momentumindicator van de coin, geobserveerd op een eendaagse grafiek, toonden aan dat de markt van DOGE nog niet overspoeld was met vraag.

Op het moment van schrijven stond de Relative Strength Index (RSI) op 49,84, onder de neutrale 50. Daarnaast stond de Chaikin Money Flow (CMF), die de geldstroom in en uit het activum meet, op zijn nullijn.

De waarden van deze beide indicatoren toonden aan dat, ondanks de prijsstijging in de afgelopen 24 uur, de vraag van marktdeelnemers naar DOGE nog niet de distributie had overschreden.

image 17 3
Bron: TradingView

WIF en zijn technische indicatoren

Aan de andere kant deed WIF het aanzienlijk beter, want deze coin is met 11% gestegen.

Op het moment van schrijven bevonden zijn belangrijkste momentumindicator zich boven hun respectievelijke middellijnen. De Money Flow Index (MFI) stond op 66,61, terwijl de RSI in een opwaartse trend stond op 52,68. Deze waarden gaven aan dat de accumulatie van de memecoin aan het toenemen was.

Verder hebben de 11% winsten van WIF in de afgelopen 24 uur zijn prijs boven het 20-daags eenvoudig voortschrijdend gemiddelde (SMA) geduwd. Wanneer de prijs van een crypto boven dit voortschrijdend gemiddelde stijgt, signaleert dit het begin van een bullish trend op de korte tot middellange termijn. Dit betekent vaak dat kopers weer de controle hebben overgenomen en de prijs van het activum stijgt.

image 17 4
Bron: TradingView

Houd de memecoin markt in de gaten

Zoals we kunnen zien op basis van DOGE en WIF, is de memecoin markt een aantrekkelijke markt waar veel prijsverwachtingen zichtbaar zijn. Het is daarom zeker aan te raden om deze crypto’s in de gaten te houden. Wil jij crypto kopen? Bekijk dan snel onze gids.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer