Blockchain Stories
Meer dan 1 miljoen nieuwe tokens gelanceerd sinds april, 50% zijn Solana memecoins
Altcoin Ethereum Memecoin Nieuws Solana

Meer dan 1 miljoen nieuwe tokens gelanceerd sinds april, 50% zijn Solana memecoins

Sinds april dit jaar is er een ware explosie geweest in het aantal nieuwe tokens. Meer dan een miljoen nieuwe tokens zijn gelanceerd, waarvan opvallend veel op de Solana en Ethereum blockchains. Het overgrote deel van deze nieuwe tokens bestaat uit memecoins, die met name op het Solana netwerk een snelle groei doormaken (en tegelijkertijd ook een snelle ondergang).

Meeste tokens worden gelanceerd op Ethereum en Solana

Op Ethereum zijn sinds begin april meer dan 370.000 nieuwe tokens gelanceerd, waarvan 88% via Coinbase’s layer-2 blockchain Base. Dit netwerk heeft een sterke groei doorgemaakt, voornamelijk door de lage kosten die het aantrekkelijk maken voor ontwikkelaars om nieuwe memecoins te creëren. Dit aantal nieuwe tokens is twee keer zoveel als het aantal tokens dat in de acht jaar van 2015 tot 2023 op Ethereum werd gecreëerd.

Solana spant echter de kroon met meer dan 640.000 nieuwe tokens sinds april, waarvan meer dan 460.000 die als memecoins zijn gelabeld. Deze gegevens worden ondersteund door analyses van het platform Step Finance en een dashboard van Dune Analytics, die de memecoin activiteit op het platform pump.fun op Solana volgt.

Deze enorme stijging heeft te maken met het feit dat iedereen een token kan aanmaken op Solana of Ethereum. Dit zorgt voor een enorme overvloed op de markt. DEXScreener brengt in kaart welke nieuwe tokens er worden toegevoegd (met een liquiditeit van minimaal $1.0000.

Memecoins zijn extreem risicovol

Ondanks dat memecoins vaak worden gezien als minder serieus of zelfs extreem risicovol, hebben ze onmiskenbaar een grote impact op de markt. CoinGecko heeft zelfs een aparte categorie voor memecoins, die samen een marktkapitalisatie van $53,8 miljard vertegenwoordigen.

Deze explosieve groei en de aantrekkingskracht van memecoins krijgt echter ook kritiek binnen de crypto community. Velen beschouwen de toename van memecoins als een negatieve ontwikkeling, vanwege de associatie met scams en ‘rug pulls‘, situaties waarin ontwikkelaars investeerdersgeld aannemen en verdwijnen.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer