Blockchain Stories
FTX wil terugkomen: Bullish voor FTT, USTC en LUNA?
Crypto Exchange Cryptomarkt Update Nieuws

FTX wil terugkomen: Bullish voor FTT, USTC en LUNA?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

FTX is van plan om binnenkort haar activiteiten als crypto exchange te hervatten. Om dit voor elkaar te krijgen, moet er waarschijnlijk nog een schuld van $11 miljard worden afbetaald. Deze terugbetaling in combinatie met optimisme onder de beleggers groeit aanzienlijk naarmate de schuld wordt afbetaald. 

Herlancering voor FTX

De kans is groot dat de FTX binnenkort terug wil komen voor een herlancering. Na de dramatische instorting in 2022 is de exchange zich voor gaan bereiden op een herlancering. Een recente post op X (Twitter) van DeFi analist Hanzo suggereert dat de recente inspanningen van de FTX voor het terugbetalen van schulden voor een heropleving van bepaalde tokens kan zorgen:

Hieronder vallen tokens FTT, USTC en LUNA. In één van de posts laat Hanzo weten:

“Na de herlancering van FTX, is er een GROTE kans dat de tokens herstellen.”

Sinds de ineenstorting van FTX in november 2022, waarbij miljarden aan gebruikersfondsen weggevaagd werden, heeft FTX hard gewerkt aan een robuust reorganisatieplan. Zo beweert het bedrijf dat ze haar schulden van $11 miljard kwijt kan schelden, dankzij de verkoop van activa die potentieel $16,3 miljard op kan leveren. 

Dit plan belooft aan alle getroffen klanten dat ze de verliezen terug zullen betalen, wat aanleiding geeft tot optimisme en speculatie over de toekomst van FTX en de bijbehorende tokens. 

Positiviteit voor FTX tokens

Eén van de tokens die een heropleving kan krijgen, is de FTT, het native token van FTX. De waarde van de FTT is compleet gekelderd na de ondergang van FTX, waarbij de token 98% van haar waarde is verloren. Door de plannen van FTX om schulden af te betalen, gaat er veel speculatie rond dat de waarde van de FTT weer kan stijgen. 

Sommige marktexperts zijn erg optimistisch over mogelijke koersstijgingen van de FTT. Zo onthulde analist Mags in een recent bericht dat FTT al weken verworven wordt:

Dit gebeurt ondanks dat de FTT afgeschilderd is als een ‘shitcoin’ zonder intrisieke waarde om de waarde ervan te vergroten, afgezien van marktspeculaties. 

USTC en LUNA

Op dezelfde manier leed de USTC, de stablecoin van Terra, een grote terugval als gevolg van de ineenstorting van de FTX. Door de herlancering van de FTX en het terugbetalen van de schulden, kan het vertrouwen en de stabiliteit voor USTC weer hersteld worden. 

Ook LUNA, een ander onderdeel van het Terra ecosysteem is hard getroffen door de ineenstorting van de FTX. De FTX had eerder LUNA genoteerd, waardoor de liquiditeit en markttoegang voor de token werd verbeterd. Een heropleving van de exchange kan ervoor zorgen dat ook deze token een nieuw leven in wordt geblazen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu