Blockchain Stories
Steno Research verwacht een grote instroom in Ethereum ETF’s
Altcoin ETF Ethereum Nieuws

Steno Research verwacht een grote instroom in Ethereum ETF’s

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Eerder deze week maakte Reuters bekend dat waarschijnlijk op 4 juli de SEC de Ethereum ETF’s goedkeurt. Dit betekent dat het binnen afzienbare tijd mogelijk wordt om in de Ether Spot ETF’s te investeren. Dit zou mogelijk Ethereum een boost kunnen geven, maar er zijn ook analisten die verwachten dat de ETH koers door deze ETF’s gaat zakken.

Het onderzoeksbedrijf Steno Research verwacht het nodige van de Ether Spot ETF’s. Uit hun meest recente rapport is gebleken dat de instroom in de Ether ETF’s wel een groot kan worden.

Tussen de $15 en $20 miljard

Uit onderzoek van Steno Research is gebleken dat de instroom op kan lopen tot $20 miljard. In het minst gunstige scenario zou de instroom rond de $15 miljard blijven hangen. Ongeacht of het nou $15 of $20 miljard wordt, gaat het om duizelingwekkende bedragen. Mocht Steno Research hierin gelijk krijgen, kan dit onwijs veel betekenen voor de Ethereum koers.

Dat Steno Research zo positief is, heeft vooral met de kwaliteiten van Ether te maken. Steno Research zegt hier zelf over dat Ether veel Wall Street investeerders aan gaat spreken, waardoor de instroom zo hoog komt te liggen.

Senior analist Mads Eberhardt, van Steno Research, zegt hier het volgende over: “We blijven een netto instroom tussen $15 miljard en $20 miljard voorspellen in de eerste twaalf maanden, zelfs als we de uitstroom uit de Grayscale Ethereum Trust (ETHE) in ogenschouw nemen”.

Wat betekent dit voor Ethereum?

Mocht Steno Research gelijk krijgen, betekent dit het nodige voor Ethereum. Ten eerste zal de waarde van Ethereum in dollars waarschijnlijk stijgen, hoewel hier uiteraard geen zekerheid voor is. Critici, zoals Andrew Kang, verwachten juist dat de koers gaat delen. Op zijn X account spreekt hij zelfs over een daling tot $2.400.

Steno Research is echter een stuk positiever. Zij voegen er namelijk ook nog aan toe dat Ethereum een betere positie ten opzichte van BTC in kan gaan nemen. Daarvoor moet dan wel bovenstaande instroom behaald worden.

Potentiële stijging tot $6.500

In het rapport van Steno Research is ook een prognose opgenomen. Uit deze prognose blijkt dat de Ethereum koers wel eens tot $6.500 kan gaan stijgen. Deze flinke koersstijging zou dan grotendeels op het conto van de Ether Spot ETF’s.

Overigens is niet alleen Steno Research zo optimistisch over de ETH koers. Ook een andere analist voorspelt een koers van pakweg $7.000.

Feit is dat de Ethereum Spot ETF’s van invloed gaan zijn. Met name als bovengenoemde instroom daadwerkelijk werkelijkheid gaat worden, kan Ethereum grote stappen zetten. Sowieso brengt een dergelijke grote instroom talloze bijkomstigheden met zich mee. Wat te denken van een bredere adoptie van Ethereum en crypto in zijn algemeenheid? Dat kan op termijn ook de koersen verder opdrijven.

Ben jij ook van plan om in de Ether Spot ETF’s te investeren? Of gaat je voorkeur uit naar een investering in bijvoorbeeld Ethereum of Bitcoin zelf? Je hebt in ieder geval als crypto-investeerder meer en meer opties.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde berichten

Biden trekt zich terug: wat betekent dit voor crypto?

Scott

Metaplanet roert zich wederom: nieuwe BTC investering

Scott

Is de post halving BTC rally nog steeds in zicht?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu