Blockchain Stories
Kolen mijn bedrijf Alliance Resource waagt zich aan crypto mining
Bitcoin Mining Nieuws

Kolen mijn bedrijf Alliance Resource waagt zich aan crypto mining

Het kolenbedrijf, met een waarde van $2,8 miljard / €2,6 miljard, heeft aangegeven bitcoin te delven met de overtollige energie die het genereert.

Reactie vanuit het bedrijf

Nasdaq-genoteerd kolen mijn bedrijf Alliance Resource Partners (ARLP) zei tijdens een winst oproep dat het $30 miljoen / €28 miljoen aan bitcoin (BTC) heeft gedolven met overtollige energie op zijn faciliteiten. 

De problemen waar over gesproken wordt, zijn hier nog niet te zien. 

‘In de tweede helft van 2020 zijn we begonnen met het delven van bitcoin als een pilotproject om het al betaalde, maar onderbenutte elektriciteitsvermogen bij onze River View-mijn te gelde te maken.’ 

Dit zei Cary Marshall, de financieel directeur van het bedrijf, tijdens een winst oproep. 

Marshall zei dat het bedrijf aan het einde van het kwartaal 425 bitcoins op zijn balans had staan – die het waardeert op $30 miljoen / €28 miljoen.

En na aftrek van de nettokosten van onroerend goed, installaties en uitrusting, was het $7,3 miljoen / €6,8 miljoen rijker.

Connectie met bitcoin

Na een succesvolle kwartaalwinst steeg ARLP met 5%. 

Het bedrijf meldde dat het geen bitcoin koopt, maar het zelf delft met zijn eigen apparatuur. Dit kwam voor veel experts als een verrassing. 

Ze verhuren ook extra ruimte aan andere bitcoin-mijnwerkers om te profiteren van de lage energiekosten. Dat is ook wel interessant om te weten over dit bedrijf. 

In vergelijking met andere bedrijven is de hoeveelheid bitcoin die ARLP heeft, niet zo groot. MicroStrategy heeft bijvoorbeeld de meeste bitcoin, ter waarde van $13,5 miljard / €12,6 miljard. 

Dat is wat de meeste ook hadden verwacht bij ARLP, maar dit is dus niet het geval. 

Tesla heeft ook wat bitcoin, ter waarde van $615 miljoen / €575 miljoen. Zo zie je maar dat de opties eindeloos zijn als het gaat om het gebruik van bitcoin. 

Sinds 2020 zijn er grote stappen gemaakt door het mijn bedrijf. Kunnen ze dit op dezelfde manier voortzetten?

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer