Blockchain Stories
Bitcoin boven de $64K – Zo staat het ervoor met Dogecoin en Shiba Inu en PEPE
Altcoin Memecoin Nieuws

Bitcoin boven de $64K – Zo staat het ervoor met Dogecoin en Shiba Inu en PEPE

DOGE, SHIB en PEPE zijn populaire memecoins die een opvallende daling zien door de bearish trends in de altcoin markt. Over het algemeen is de markt voor memecoins gedaald. Technische analyses laten echter zien dat verdere daling mogelijk is. De laatste tijd hebben we veel schommelingen meegemaakt bij deze memecoins.

Marktkapitalisatie van deze coins

De marktkapitalisatie van deze memecoins is teruggelopen tot $54,5 miljard, wat resulteerde in een daling van 3,3% in één dag. Op het moment van schrijven is de koers van Doge $0,1568, van Shiba Inu $0,00002394, en van PEPE $0,00000824. De grootste koersveranderingen in de memecoin wereld zijn veroorzaakt door de belangrijkste memecoins, namelijk DOGE, SHIB en PEPE.

Vorige week zagen we bijvoorbeeld dat DOGE in totaal met 9,8% steeg, terwijl we vandaag een daling bij PEPE zagen van meer dan 4%. Shiba Inu heeft ook te maken gehad met een afname van 4,5%. Veel mensen vragen zich daarom af hoe het zit met deze memecoins in een bearish markt.

Veranderingen op komst

De daling van de koers van de memecoins heeft te maken met een brede daling in het handelsvolume. Volgens Dune Analytics zijn de transactievolumes van memecoins op grote blockchains zoals ETH en SOL dramatisch gedaald. In maart bereikte het hoogtepunt $998,55 miljoen, terwijl op 6 mei het handelsvolume slechts $1,6 miljoen bedroeg.

Dit laat zien dat er aanzienlijk minder interesse is om te handelen in memecoins, waardoor de trend afneemt. Het handelsvolume van DOGE is bijvoorbeeld gehalveerd in de afgelopen twee maanden, terwijl SHIB en PEPE nog harder zijn afgenomen. We zien dus dat het algehele marktgedrag voor memecoins afneemt.

Bredere crypto uitdagingen

Als memecoins een enorme daling laten zien, kan dit een voorbode zijn voor de gehele cryptomarkt. Traditioneel worden bullmarkten in crypto vaak aangedreven door een toename in altcoins. Door de recente neergang over de hele linie kan er sprake zijn van een bearish trend.

Als we naar de onderstaande TOTAL3 chart kijken, zien we dat de totale marktkapitalisatie van alle crypto’s behalve BTC en ETH neerwaartse breakdowns laat zien. Het is zeker iets om in gedachten te houden.

image 3 1
Bron: Trading View

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer