Blockchain Stories
Bericht van de Amerikaanse SEC voor Robinhood 
Nieuws

Bericht van de Amerikaanse SEC voor Robinhood 

Het detailhandel handelsplatform Robinhood Markets (HOOD.O) heeft maandag verklaard dat het op 4 mei een handhaving bericht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft ontvangen.

Dit over de crypto-tokens die op zijn platform worden verhandeld. 

Wells notice 

Het bedrijf zei dat het een zogenaamd “Wells-notice” heeft ontvangen. Dat geeft de SEC wanneer ze van plan zijn handhavingsmaatregelen tegen hen te nemen. 

Zulke berichten betekenen niet meteen dat het bedrijf illegale activiteiten heeft verricht, maar er wordt al snel aan gedacht uiteraard.

“‘We zijn er stellig van overtuigd dat de activa die op ons platform worden vermeld geen effecten zijn. En we kijken ernaar uit om met de SEC in gesprek te gaan om duidelijk te maken hoe zwak elke zaak tegen Robinhood Crypto zou zijn.” 

Dit zei Dan Gallagher. Gallagher is hoofd juridische zaken, compliance en bedrijfszaken bij Robinhood.

De SEC heeft een strenge houding aangenomen ten opzichte van de digitale valuta-industrie, waarbij ze betoogt dat de meeste cryptocurrency tokens effecten zijn. En onderworpen zijn aan hun registratieregels.

Terwijl crypto bedrijven het beschuldigen van overreach. De toezichthouder weigerde commentaar te geven op het desbetreffende bericht.

Mogelijke uitkomsten

De handhaving kan verschillende dingen doen.

Het zoeken naar een bevel of stopzetting tegen de crypto business van Robinhood omvatten onder andere boetes, ‘berisping, intrekking en beperkingen op activiteiten’.

Het handelsplatform zei dat het had samengewerkt met eerder ontvangen dagvaardingen met betrekking tot zijn cryptocurrency vermeldingen en bewaring van cryptocurrencies.

Tot slot ook platform activiteiten, onder andere zaken.

Dit lijkt op de acties van de SEC tegen andere cryptocurrency handelsplatformen. Je kan denken aan Coinbase en Kraken voor de verkoop van crypto tokens die de SEC beschouwt als niet-geregistreerde effecten.

Hoewel Coinbase en Kraken ook beurzen zijn, omvatten de aantijgingen van de SEC ook het niet registreren van de twee entiteiten als broker-dealers voor de verkoop van crypto-effecten.

Iets waar de SEC ook Robinhood voor onderzoekt.

“Na jaren van oprechte pogingen om met de SEC samen te werken voor regelgevende duidelijkheid, inclusief onze bekende poging om ‘binnen te komen en te registreren’, zijn we teleurgesteld dat de instantie heeft besloten een Wells-notice uit te geven. Dit met betrekking tot onze Amerikaanse crypto business,” zei Dan Gallagher. 

De teleurstelling is goed te begrijpen. Wat denk jij dat de SEC gaat doen? 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer