Blockchain Stories
Daling Bitcoin en Ethereum koers: $130 M geliquideerd in één dag
Altcoin Bitcoin Cryptomarkt Update Ethereum Nieuws

Daling Bitcoin en Ethereum koers: $130 M geliquideerd in één dag

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Recente marktdalingen hebben voor veel problemen gezorgd. Zo hebben de dalingen in Bitcoin en Ethereum gezorgd voor een liquidatie van $130 miljoen. Ondanks dat bedraagt de huidige marktkapitalisatie $2,42 biljoen, wat een stijging van 2,4% in de afgelopen 24 uur. 

Enorme marktdaling

Het afgelopen weekend kende de cryptomarkt een enorme marktdaling, waarbij de Bitcoin en Ethereum voorop liepen. Ondanks licht herstel van de dieptepunten van vorige week, resulteerde de daling in de liquidatie van $131 miljoen van ruim 70.000 handelaren. 

De Bitcoin en Ethereum werden hierdoor hard geraakt. Volgens gegevens van CoinGlass zag de Bitcoin een liquidatie van $24,3 miljoen, terwijl Ethereum binnen 24 uur $19,09 miljoen verloor. 

Andere altcoins zagen ook een flinke daling. Solana, Dogecoin, XRP en Worldcoin zagen een gecombineerd verlies van ongeveer $34,90 miljoen. De longtraders die verwachtten dat de prijs van de tokens zou stijgen, verloren meer dan $100 miljoen, terwijl de shorttraders slechts $34 miljoen liquideerden. 

Een enorme klap voor Binance

De grote exchanges, waaronder Binance, ByBit, OKX en HTX (eerder bekend als Huobi Global), zijn hard geraakt door de daling. Met name Binance heeft een enorme klap gekregen van deze dalingen.

De grootste liquidatieorder vond plaats op Binance. Er werd in één keer $5,71 miljoen geliquideerd via de beurs. In het afgelopen uur is er $2,82 miljoen geliquideerd bij Binance. Hierna komt OKX waar het afgelopen uur $1,8 miljoen is geliquideerd. 

In hetzelfde uur is er $4,02 miljoen aan Bitcoin geliquideerd, terwijl er ongeveer $0,7 miljoen Ethereum werd geliquideerd. Het lijkt er dus op dat er steeds meer wordt geliquideerd. 

Herstel van de Bitcoin na dieptepunten

Afgelopen weekend schommelde de prijs van de Bitcoin rond de $60.000. Op het moment van schrijven heeft licht herstel laten zien, waardoor de prijs rond de $63.000 handeld. Dit is een stijging van 3,3% in de afgelopen 24 uur. 

Aan onze data over de Bitcoin is te zien dat de marktkapitalisatie van de Bitcoin nu $1,2 biljoen bedraagt. Ook Ethereum koers laat tekenen van herstel zien. Het is nu hopen dat de crypto markt weer een beetje gaat herstellen. Hoe dit er precies uit gaat zien, is niet duidelijk. 

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu