Blockchain Stories
Bitcoin analyse: Zijn we pas halverwege de bull run?
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin analyse: Zijn we pas halverwege de bull run?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) heeft een pauze gehad na de recente uitbraak boven het $67k weerstandsniveau. De bullish beweging vorige week bereikte $72k op 21 mei, maar is daarna met 5,7% gedaald. Op het moment van schrijven was de BTC koers $69.308 en steeg het met 2,83% in de afgelopen 24 uur.

Vraag naar Bitcoin beleggingsproducten

De vraag naar op Bitcoin gebaseerde beleggingsproducten werd onderzocht in een recent rapport, waarbij het grootste deel van de instromen afkomstig was uit de Verenigde Staten.

De recente dip heeft het bullish sentiment afgebroken en het lijkt erop dat de bulls nog niet klaar zijn voor een beweging boven de $71,5k. Wel zien we nu de afgelopen 24 uur een mooie stijging, waaruit we kunnen opmaken dat Bitcoin de $71,5k grens gaat testen.

Bron: CryptoQuant

Bullish lange termijn vooruitzichten

De lange termijn vooruitzichten blijven echter bullish en volgens een bepaalde metriek zijn we pas halverwege een bull run. Zo gebruikte crypto analist Axel Adler de Bitcoin MVRV Z-scores om te illustreren dat de huidige cyclus pas halverwege is in een post op X (voorheen Twitter). Deze metriek evalueert of Bitcoin over of ondergewaardeerd is door het te vergelijken met zijn reële waarde.

MVRV Z-score en marktwaarde

MVRV staat voor market value to realized value en vergelijkt de marktkapitalisatie van Bitcoin met de cumulatieve kapitaalinstroom van Bitcoin. Wanneer de marktkapitalisatie veel hoger is, betekent dit een potentieel hoogtepunt.

De MVRV Z-score vergelijkt het verschil tussen MVRV en de standaarddeviatie van de marktkapitalisatie van Bitcoin. In eerdere cycli markeerde een MVRV Z-score van 7 of hoger de toppen van de cyclus. Deze run zag de metriek stijgen tot 3, wat betekent dat het zeer waarschijnlijk is dat we de komende maanden verdere prijsstijgingen zullen zien, en op het moment van schrijven zien we dit al.

image 105
Bron: Glassnode

Lange termijn houders blijven holden

De groep Bitcoin holders van zes maanden en ouder zag grote activiteit op 28 februari. De leeftijdsband van 3 tot 6 maanden was bijzonder actief. Daaruit kan worden opgemaakt dat deze groep veel deed aan winstneming.

Bron: CryptoQuant

Zo waren het in de afgelopen twee maanden de houders van 1 tot 3 maanden die relatief actief waren op de markt en een piek in verkopen registreerden op 21 mei, toen de prijzen boven de $70.000 stegen.

De meeste oudere holders zagen echter geen intense verkoopactiviteit naar beurzen in april en mei. Dit was waarschijnlijk te wijten aan de verwachtingen van een prijs rally na de halving, en deze verwachting is nog niet verdwenen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu