Blockchain Stories
Mantle (MNT) koers stijgt 6%, dit is waarom
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Mantle (MNT) koers stijgt 6%, dit is waarom

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De koers van Mantle (MNT) is met meer dan 6% gestegen en bevindt zich nu boven de $1,04. Deze stijging komt op het moment dat Bitcoin opnieuw het $71.000 niveau test.

Mantle (MNT) is echter één van de weinige grote stijgers van de afgelopen 24 uur. Enkel Stacks (STX) en Brett (BRETT) zijn harder gestegen.

Krachtige stijging van Mantle

De huidige prijs van Mantle is $1,04, na een flinke sprong van meer dan 6% in de afgelopen 24 uur. Dit gebeurt gelijktijdig met de opleving in de Bitcoin markt, waar de Bitcoin koers boven de $71.000 is uitgekomen.

De handelsvolumes van Mantle zijn ook toegenomen, met een stijging van meer dan 100% tot $134 miljoen in de afgelopen 24 uur. Dit plaatst Mantle momenteel als een van de best presterende munten binnen de crypto top 100 op basis van marktkapitalisatie.

Mantle heeft in maart al een flinke stijging van meer dan 40% laten zien, waarbij de prijs boven de $1 uitkwam en uiteindelijk in april een recordhoogte bereikte van $1,54. De notering op Zuid-Korea’s grootste crypto exchange Upbit en de introductie van het Mantle Rewards Station hebben bijgedragen aan dit succes.

Groei in het SocialFi en gaming dApps

Hoewel de prijs van Mantle sinds april onder druk stond, zijn er signalen dat een nieuwe rally op komst is, vooral door de toename van activiteiten in de SocialFi en gaming dApp sector. Mantle heeft onlangs $5 miljoen geïnvesteerd om projecten zoals MetaCene, Blade Games, Co-Museum en DreamOS te ondersteunen.

Deze investeringen hebben geleid tot een aanzienlijke groei in de netwerkinfrastructuur op gebieden zoals leningen, liquid staking, gedecentraliseerde exchanges (DEX) en Real World Assets (RWA).

Uit gegevens van DeFiLlama blijkt dat de Total Value Locked (TVL) in deze projecten de afgelopen maand bijna is verdubbeld, van ongeveer $256 miljoen in mei tot ongeveer $463 miljoen nu. Dit wijst op een toenemende betrokkenheid en groei binnen het Mantle ecosysteem.

Technische analyse: Mantle klaar voor een nieuwe stijging?

Technisch gezien bevond de Mantle koers zich in een cruciale range tussen de Bollinger Bands, maar is de koers er sinds gisteren tussenuit gebroken. Als de bulls erin slagen om de prijs boven de $1,10 te pushen, kan er een nieuwe test van de weerstandslijn bij $1,26 plaatsvinden.

MNTUSD 2024 06 06 12 28 51
Bron: Trading View

Ondanks deze positieve vooruitzichten zijn er signalen van mogelijke tegenstand. De RSI op 68 overduidelijk overbought en suggereert dat de bears nog steeds een rol spelen. Belangrijke ondersteuningsniveaus bij een eventuele daling liggen rond $0,94 en $0,78.

De toegenomen handelsvolumes van Mantle in combinatie met de groeiende betrokkenheid bij het project duiden op een positief signaal voor Mantle. De huidige marktkapitalisatie van Mantle bedraagt $3,39 miljard, waarmee het op de 42e plaats staat volgens de marktranglijst.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu