Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Weekoverzicht: Bitcoin stabiel, ETH vs XRP, PAY +170%

Het is lang geleden dat we naar de markt hebben gekeken om opvallende stijgers en dalers in kaart te brengen. Maar vandaag is daar dan weer eens en overzichtje. In dit artikel lees je over Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) en drie onbekendere munten.

Bitcoin (BTC)

Uiteraard beginnen we weer met Bitcoin. Vergeleken met zeven dagen geleden is de prijs exact gelijk: $3570. Zoals je op onderstaande chart kunt zien, zijn er verschillende spikes (in beide richtingen) geweest. Groot spektakel is echter achterwege gebleven. Met een markt kapitalisatie van ruim $62 miljard is de BTC nog steeds fier koploper. Dit staat namelijk gelijk aan zo’n 53% van de totale cryptomarkt. De laatste keer dat Bitcoin onder de 50% dominantie kwam, was alweer Augustus vorig jaar. Bitcoin is dus nog altijd de koning.

Bitcoin update prijs nieuws
Bitcoin weekupdate

Ethereum (ETH) en Ripple (XRP)

Zoals we al enkele maanden zien, is het stuivertje wisselen tussen Ethereum en Ripple. Met een marktkapitalisatie van respectievelijk $12.278.310.367 en $13.161.218.371 staat XRP op dit moment nog op een tweede plaats. Voor één ETH betaal je op dit moment $117 en voor één XRP is dat $0,32. Net als Bitcoin zijn deze beide cryptomunten nauwelijks in waarde veranderd de afgelopen week.

Loopring (LRC)

Loopring heeft een plek in dit lijstje verdient door een opvallende stijging van de afgelopen week. De prijs van één LRC steeg maar liefst met 53% aan waarde in Amerikaanse Dollars. Dat staat in hetzelfde tijdframe gelijk aan 70% in aantal satoshis. Op dit moment betaal je $0.069 om één LRC in bezit te hebben. Wellicht kijk je er al niet meer van op: deze stijging heeft te maken met perikelen rondom exchanges. Zo is LRC nu gelist op Ethfinex en op Bithumb is de handel in deze munt ook weer hervat.

Loopring stijging prijs update
Loopring prijs update

TenX (PAY)

Als je een week geleden PAY had ingeslagen, dan zat je er op dit moment goed voor. De prijs is in zeven dagen namelijk gestegen van $0,16 naar $0,43. Dit staat gelijk aan 170%. De kans is echter klein dat je op dát moment PAY had ingekocht: er ging namelijk een gerucht rond op Reddit dat er nooit een CryptoCard ging komen en dat de ‘president’ van TenX z’n coins zou hebben verkocht om op te gaan stappen. Echter kwam TenX keihard terug met nieuws: er wordt niet aan inside trading gedaan en de Credit Card is vanaf vandaag (21 januari, red.) te gebruiken in Singapore.

TenX (PAY) update
TenX (PAY) update

Apollo Currency (APL)

Over scam-geruchten gesproken: hier eentje van een nog groter kaliber: APL. Een fork van NXT zonder de features die ze allemaal voorschotelen, zonder incasseringsvermogen en antwoorden op kritische vragen en een bijzondere founder. Tenminste, als je deze populaire Reddit post bekijkt. Maar ondanks dit alles, is APL met 309% gestegen in de afgelopen week. Niet een enorme spike, maar een geleidelijke groei. Dit heeft alles te maken met de gigantische shills die er op de twitter-accounts van Steve McCullah en AppolloCurrency worden geplaatst. Waar de waarheid ligt is moeilijk in te schatten, maar feit is wel dat er een bijzonder verhaal aan deze munt hangt.

Apollo Currency update prijs

Gerelateerde artikelen

$26 miljoen aan Solana presale memecoin projecten compleet verlaten

Thanh Lanh Tran

Thaise SEC blokkeert crypto platforms zonder vergunning

Marijn van Leeuwen

Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer