Blockchain Stories
Image default
Altcoin Binance Coin Bittrex Cryptocurrency Cryptomarkt Update Nieuws

Marktupdate: Bitcoin, BNB en Enjin Coin

Ben je even een weekje afwezig geweest en heb je niets van de cryptowereld gezien? Dan ben je hier op het juiste adres. In dit artikel nemen we de meest opvallende stijgers van de afgelopen week met je door. Uiteraard beginnen we met de Bitcoin (BTC).

Bitcoin (BTC)

Wat betreft de prijs van BTC is het vrij eenvoudig. Je hebt niets gemist: voor één bitcoin betaal je ongeveer $3920, wat ongeveer gelijk staat aan de prijs van een week terug. Er is echter wel het een en ander gebeurd. Zo is er een kleine dump geweest van zo’n $500, maar die werd binnen een dag weer teniet gedaan. Opvallend is overigens wel dat het volume wel met 50% is gestegen. Waar we aan het begin van de week zo’n $5 miljard werd verhandeld in 24 uur, is dat op moment van schrijven $7,5 miljard. Uiteindelijk staat de koers slechts 1,9% hoger dan een week terug. Qua dominantie is er ook weinig veranderd: Bitcoin bezit 52% van de totale markt kapitalisatie.

Binance Coin (BNB)

De Binance Coin is niet een van de grootste stijgers van de week, maar toch komt de BNB terug in dit lijstje. De reden hierachter is dat de coin al langere tijd met een indrukwekkende opmars bezig is. Doordat de BNB op veel manieren ingezet kan worden als utility coin (en de sfeer rondom Binance en CZ met de dag beter lijkt te worden), profiteert de Binance Coin hier flink van. Deze BNB kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor de ICO’s op de Binance Launchpad, trades op de BinanceDex en meer. Het zou goed kunnen dat Bitcoin Cash (BCH) binnenkort van de zesde plaats op de ranglijst word gestoten door deze BNB.

In BTC-waarde heeft de BNB een nieuwe All-Time-High (ATH) bereikt en zoals je op bovenstaande afbeelding kunt zien is de waarde in ETH het afgelopen jaar maar liefst met 818% gestegen(!). En dat in een bear-markt…

Enjin Coin (ENJ)

Als je bezitter van de Enjin Coin bent, dan zit je goed. Gisteren is namelijk officieel bevestigd dat de Enjin wallet op de Samsung Galaxy S10 geïntegreerd is. Dit gerucht ging al een poosje rond, en destijds zorgde dit al voor een ongekende stijging. Nu er vanuit Koreaanse kampen ook een bevestiging naar buiten is gebracht, heeft er opnieuw een enorme stijging plaatsgevonden: in de afgelopen week kon je zo maar eventjes 120% pakken. Als je iets uitzoomt was dat maar liefst 560%! (zie hiervoor de onderstaande afbeelding). Op dit moment betaal je $0.17 voor een ENJ.

Crypto.com Chain (CRO)

Zoals in het verleden al veel vaker in de marktupdate te zien was, zorgen listings op exchanges nog steeds voor mooie groene percentages. Zo ook voor de Crypto.com Chain (CRO): de CRO is namelijk te verhandelen op Bittrex. Binnen no-time schoot de prijs omhoog van $0,013 naar $0,020. Door enkel deze mededeling is CRO dus 60% meer waard geworden.

Gerelateerde artikelen

Tot dusver doet Bitcoin het goed: maar 6 altcoins doen het beter in 2024!

Ulrich Martin

20% van generatie Z in het bezit van crypto, van waar deze populariteit? 

Wanisha Balak

Shiba Inu’s prijs voorbereid op een stijging van 30% deze maand na 164% toename in ADTV: Is een waarde van 1 euro haalbaar voor SHIB?

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer