Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Ethereum heeft meer unieke core developers dan Bitcoin

Ethereum heeft meer ontwikkelaars die werken aan het basisprotocol dan alle andere cryptocurrency’s. Maandelijks bouwen er honderden mensen aan de onderlaag van Ethereum. De community projecten worden niet meegeteld in het onderzoek van cryptocurrency managementbedrijf Electric Capital. Wat ook blijkt uit de cijfers: ontwikkelaars schrikken niet of nauwelijks van de prijsdalingen.

Ethereum, Bitcoin en de rest

Volgens de post op Medium heeft Electric Capital ruim 20.000 dataopslagplaatsen bekeken. In totaal zijn aan deze ‘code repositories’ ruim 16 miljoen toevoegingen gedaan. Daaruit bleek dat er maandelijks gemiddeld 216 ontwikkelaars meewerken aan de onderste (en dus belangrijkste) laag van Ethereum. In werkelijkheid zijn dat er meer, maar door de kaders van het onderzoek vallen een paar groepen ontwikkelaars buiten de boot.

Bitcoin

Bitcoin staat op plek twee met gemiddeld vijftig ontwikkelaars per maand. Wederom: dit gaat dus puur over core developers. Mensen die code bijdragen aan het basisprotocol. Bovenop zowel bitcoin als ethereum wordt natuurlijk genoeg gebouwd door veel meer ontwikkelaars.

EOS, TRX en ADA

EOS, TRON en Cardano hebben gemiddeld rond de 25 core developers per maand. Uit het onderzoek blijkt ook dat forks langzaam afsterven. Dogecoin en Litecoin verliezen bijvoorbeeld steeds meer ontwikkelaars. De bitcoin forks Bitcoin Diamond en Bitcoin Gold zitten maandelijks onder de vijf programmeurs die meehelpen aan de onderlaag van het protocol.

Developers schrikken niet van negatieve markt

Het leukste uit het onderzoek is stiekem niet het aantal ontwikkelaars die ergens aan een protocol bouwen. Maar het feit dát er nog zoveel mensen zijn die de moeite nemen om bij te dragen. Zelfs na de grote dalingen van de afgelopen maanden (of jaren, ondertussen) in prijs zijn er volgens het onderzoek van Electric Capital maar 4% minder core developers. De cijfers laten projecten als het Lightning Network en sidechains van andere protcollen nog buiten beschouwing, dus misschien zijn er wel meer bouwers dan ooit.

Het hele rapport kun je hierrr downloaden.

Gerelateerde artikelen

Tot dusver doet Bitcoin het goed: maar 6 altcoins doen het beter in 2024!

Ulrich Martin

20% van generatie Z in het bezit van crypto, van waar deze populariteit? 

Wanisha Balak

Shiba Inu’s prijs voorbereid op een stijging van 30% deze maand na 164% toename in ADTV: Is een waarde van 1 euro haalbaar voor SHIB?

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer