Blockchain Stories
Bitcoin koers door de $65.000 na het verwerken van meer dan 1 miljard transacties
Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers door de $65.000 na het verwerken van meer dan 1 miljard transacties

Bitcoin bereikt een belangrijke mijlpaal door meer dan 1 miljard transacties op zijn netwerk te verwerken, een historische gebeurtenis in zijn ongeveer 15 jarige geschiedenis. Deze prestatie laat de groei en het aanhoudende succes van Bitcoin zien in de wereld van digitale valuta.

Vanochtend doorbrak Bitcoin de $65.000 grens en steeg de koers naar zo’n $65.500 per BTC. De prijs handelde zo’n twee uur boven de $65.000 en zakte daarna terug naar $64.200.

1 miljard transacties is een historisch moment

De miljardste transactie werd vastgelegd op 5 mei 2024, om 23:34 Nederlandse tijd, en werd gemined in blok 842,241. Dit historische moment komt ongeveer 15 jaar nadat Satoshi Nakamoto, de anonieme uitvinder van Bitcoin, het eerste blok van het netwerk minede op 3 januari 2009. Sinds het ontstaan van Bitcoin werden er gemiddeld 178.475 transacties per dag verwerkt.

Deze mijlpaal valt samen met een periode van verhoogde activiteit op het Bitcoin netwerk, mede dankzij nieuwe protocollen zoals Bitcoin Ordinals en Runes die meer transacties naar Bitcoin trekken. Ook de introductie van spot Bitcoin ETFs heeft bijgedragen aan een optimistisch sentiment rondom de munt.

Goed om te weten is dat de transacties die zijn uitgevoerd op het Lightning Network niet bij dit aantal horen, dat is namelijk een andere laag op het netwerk.

De dagelijkse transacties op het Bitcoin netwerk piekten rond de vierde halving van vorige maand. Hoewel dit een indrukwekkende mijlpaal is voor Bitcoin, is het niet het eerste blockchain netwerk dat meer dan een miljard transacties heeft verwerkt. Ethereum heeft al meer dan twee miljard transacties verwerkt.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer