Blockchain Stories
‘Crypto King’ gearresteerd door Canadese autoriteiten voor fraude
Nieuws

‘Crypto King’ gearresteerd door Canadese autoriteiten voor fraude

Twee Canadese mannen zijn gearresteerd en beschuldigd van fraude, omdat ze naar verluidt investeerders voor $40 miljoen CAD hebben opgelicht in een crypto- en valuta beleggingsplan. Dit is omgerekend ongeveer $30 miljoen USD. 

Het verhaal van Aiden Pleterski

Aiden Pleterski is 25 jaar oud en nu dus aangeklaagd voor fraude en witwassen van geld. Dit vanwege zijn rol in het vermeende Ponzi scheme. Pleterski heeft zichzelf de naam  “Crypto King” gegeven. Zijn handlanger is de 27 jarige Colin Murphy. Ook Murphy is woensdag door de Ontario Securities Commission aangeklaagd voor fraude.

De arrestatie kwam door Pleterski’s verzameling van miljoenen dollars van investeerders, die hij naar verluidt heeft uitgegeven aan luxe spullen in plaats van te investeren in digitale activa. Wat je eigenlijk wel zou verwachten. 

Het onderzoek van de Canadese autoriteiten duurde in totaal maar liefst 16 maanden. Ze noemen dit ook wel Project Swan. Het gehele onderzoek komt midden in een lopende faillissementszaak die verband houdt met deze vermeende aanklacht en krijgt veel aandacht in de media in Canada

Bijzondere gebeurtenissen 

Tijdens de crypto boom tussen 2021 en begin 2022 had Pleterski’s een enorme online reputatie als handelaar. Dit zorgde ervoor dat investeerders hem makkelijk vertrouwden met een hoop geld. Uiteindelijk hadden ze natuurlijk de overtuiging dat hij hen net zo rijk kon maken als dat hij zelf leek te zijn.

Een daaropvolgende faillissementsprocedure onthulde echter dat Pleterski’s luxe levensstijl, tentoongesteld op sociale media met dure auto’s, bijzondere horloges en privé jets, werd gefinancierd met geld van investeerders in plaats van handelswinsten.

Pleterski’s zaak nam later een onverwachte wending. Dit was in december 2022 toen hij drie dagen lang werd ontvoerd. Onderzoeken onthulden later dat een van de ontvoerders een voormalige investeerder was die actief had deelgenomen aan de faillissementsprocedure. Vijf mannen werden omtrent de ontvoering hiervoor aangeklaagd. 

Wat er nu gaat gebeuren met Pleterski en zijn handlanger staat nog niet vast. Blijf zeker alle ontwikkelingen volgen om zo goed mogelijk op de hoogte te blijven. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer