0 C
Amsterdam
17 november 2018
Blockchain Stories
  • Home
  • Nieuws
  • Binance start Blockchain Charity Foundation
Nieuws

Binance start Blockchain Charity Foundation

binance charity project

De Blockchain Charity Foundation (BCF) is een sociaal project van ’s werelds grootste cryptobeurs Binance. De naam Blockchain Charity Foundation zegt het eigenlijk al, maar het is een donatie platform dat draait op een blockchain. Binance onthulde dit nieuws afgelopen week in een blogpost.

World Investment Forum

Het donatie project werd woensdag 24 oktober aangekondigd tijdens het World Investment Forum. Het forum werd georganiseerd door de U.N.-conferentie over handel en ontwikkeling (UNCTAD) in Genève. Op het forum nam de CEO van Binance Changpeng Zhao – ook bekend als CZ – deel aan de Blockchains for Sustainable Development sessie. Hij zei dat Binance alle operationele kosten op de nieuwe BCF-website zal dekken en voegde daar aan toe dat alle donaties rechtstreeks naar de begunstigden gaat. Volgens Zhao gaat de blockchaintechnologie de transparantie verbeteren omtrent donaties en goede doelen.

In de praktijk

Volgens Binance zal BCF het donatieplatform als eerste gebruiken om fondsen te werven, dit om de slachtoffers van de overstromingen en aardverschuivingen in Oost-Oeganda te helpen. Tijdens dezelfde UNCTAD-conferentie gaf Zhao ook een kort verslag over de donaties die waren opgehaald. Donaties die werden gebruikt om West-Japan te helpen na de verwoestende overstromingen van afgelopen juli bijvoorbeeld. Bij deze ramp kwamen 225 mensen om het leven en werden 17.000 huizen beschadigd. Binance heeft meer dan $ 500.000 onder verschillende lokale organisaties kunnen verdelen. Het cryptocurrency project TRON ziet de potentie van de Blockchain Charity Foundation en heeft de eerste schenking beloof ter waarde van $ 3 miljoen. Op de website van het project accepteert BCF al donaties in Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Binance Coin (BNB).

Blockchain en goede doelen

Begin oktober kondigde Zhao aan dat alle listingkosten van Binance gedoneerd worden aan goede doelen.  De CEO dat Binance verklaarde tevens dat hij ontwikkelaars ook in staat zou stellen om bij het bedrag dat ze betalen zelf een naam te geven, zonder een minimumbedrag te eisen. Steeds meer goede en sociale initiatieven zien het daglicht. Een heel mooi streven om de transparante blockchain te gebruiken voor goede doelen en slachtofferhulp. Ook in ons land liggen goede doelen vaak onder vuur om hun aparte uitgaven beleid. Blockchains kunnen het vertrouwen in goede doelen weer een beetje beter maken. De geldstromen zouden dan beter in kaart gebracht kunnen worden. De techniek is er in iedere geval, nu de wil nog.

Regelmatig updates ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

* indicates required

Gerelateerde artikelen

Bakkt maakt eerste future contracten bekend. En ja: het gaat om Bitcoin (BTC)!

Arnold Hubach

Ethereum Classic (ETC) stijgt 15% na Coinbase nieuws

Robin Heester

UPDATE: Google haalt MetaMask uit de Chrome store

Robin Heester