26 september 2023
Blockchain Stories
Cryptomarkt Update Nieuws

Bitfinex schrapt $10k minimum, Android-virus wil jouw geld

Bitfinex schrapt $10k minimum, Android-virus wil jouw geld

Vandaag in het crypto nieuws: Bitfinex is voor iedereen, QuadrigaCX failliet verklaard en een Android-virus speciaal gemaakt om jouw geld af te pakken.

Bitfinex open voor iedereen

De cryptobeurs Bitfinex schrapt de vermogensreis van $10.000. Het is vanaf nu mogelijk voor iedereen om te handelen op Bitfinex. Eerder mochten alleen mensen die flink wat waarde vertegenwoordigde kopen en verkopen op het platform. Een logische beslissing van de exchange, want de concurrentie is moordend.

QuadrigaCX failliet verklaard

Cryptobeurs QuadrigaCX is officieel failliet verklaard. De Canadese handelsplek werd eerder dit jaar hard geraakt door het overlijden van een van de oprichters. Het overlijden van Gerald Cotten is op zichzelf al treurig genoeg, maar hij was ook de enige met toegang tot alle cryptovaluta op de exchange.

Android-virus heeft het gemunt op jouw geld

Het Trojaans paard genaamd Gustuff wil jouw telefoontje binnendringen. Deze software kan gegevens stelen uit bijvoorbeeld jouw cryptowallet of bankapplicaties. Gustuff is van een nieuwe generatie malware die volledige geautomatiseerde functies heeft, speciaal ontworpen om jouw euro’s of bitcoin te stelen.

Witwassen en cryptovaluta

Vanaf 2020 gelden er nieuwe regels voor ondernemingen. Zij worden verplicht om hun eigenaren of de personen die de touwtjes in handen hebben in te schrijven in een register. Het doel van het register is om financieel-economische criminaliteit tegen te gaan. Wat zijn de gevolgen voor cryptobedrijven?

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Bithumb opnieuw gehacked, miljoenen EOS en XRP gestolen

Arnold Hubach

Ethereum heeft meer unieke core developers dan Bitcoin

Robin Heester

Fortune publiceert ‘The Ledger 40 Under 40’

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.