Blockchain Stories
Litecoin verwachting, gaat Litecoin naar de $100 op korte termijn?
Altcoin Litecoin Nieuws Technische Analyse

Litecoin verwachting, gaat Litecoin naar de $100 op korte termijn?

De koers van Litecoin (Ticker: LTC) heeft het afgelopen jaar op de achtergrond plaatsgevonden, mede omdat er weinig beweging was. 

Recentelijk suggereren de laatste data echter dat de munt binnenkort volatiel kan worden, wat mogelijk nieuwe hoogtes zal bereiken. In deze technische analyse nemen we je mee door de potentiële scenario’s.

Een sluimerend jaar voor Litecoin

Volgens onze analyse toonde vorige maand, ondanks enige volatiliteit, een terugval voor Litecoin. De waarde van Litecoin daalde met meer dan 6%. 

Op het moment van schrijven is de Litecoin koers $81,96 met een marktkapitalisatie van meer dan $6 miljard, waarmee het de 19e grootste cryptovaluta is qua marktkapitalisatie.

De trage prijsactie heeft ook invloed gehad op de populariteit van de munt in het afgelopen jaar. Volgens data van Santiment zien we een aanzienlijke daling in sociale dominantie, samen met een afname van het positieve sentiment rondom Litecoin, wat duidt op een afnemend vertrouwen.

image 9
Bron: Santiment

Bullish patronen in aantocht?

De huidige grafieken suggereren een mogelijke verandering, aangezien we een bullish patroon zien verschijnen in de LTC grafiek, wat kan duiden op een aanstaande bull run. 

Dit patroon verscheen voor het eerst in 2018, waarna de prijs van Litecoin consolideerde voordat het in 2021 uitbrak naar een all time high.

image 10
Bron: TradingView

Sinds 2022 is Litecoin opnieuw aan het consolideren binnen een vergelijkbaar patroon. Volgens de laatste gegevens staat Litecoin op het punt om uit te breken, wat suggereert dat de munt volatiel kan worden en mogelijk een nieuwe all time high gaat bereiken in 2024.

Bovendien toont data van Glassnode dat het reserve risico van Litecoin dicht bij de all time low is, wat een andere goede indicator kan zijn dat een bull run op de loer ligt.

image 10
Bron: Glassnode

Wat staat er op korte termijn te gebeuren?

Op de korte termijn lijkt het waarschijnlijk dat Litecoin volatiel zou kunnen worden. We hebben de dagelijkse grafiek gecontroleerd om te zien of er een bullish trend aankomt.

De MACD toont een bullish voordeel, en de Money Flow Index (MFI) toont tekenen van herstel en nadert het neutrale punt, wat wijst op een mogelijke prijsstijging. 

De enige indicator die achterblijft is de Relative Strength Index (RSI), die nog steeds bearish is omdat deze onder het neutrale punt blijft.

image 11
Bron: TradingView

Als Litecoin een prijsbeweging naar boven kan maken, bestaat de kans dat een nieuw weerstandsniveau bij $90 en $100 wordt bereikt. Echter, het $83,6 supportniveau moet eerst worden doorbroken om de liquidatie van Litecoin te verhogen. Kortom, Litecoin is zeker een interessante munt om in de gaten te houden.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer